Nebojša Nikezić ubijen pancirnim hicima

“U prednjem trupu nastalo je pet strijelnih rana od kojih su četiri nanesene s leđa"

219 pregleda5 komentar(a)
11.09.2012. 18:04h

Vještak balističke struke Milovan Mihailović kazao je juče u Višem sudu da je Nebojša Nikezić ubijen pancirno zapaljivim hicima, ispaljenim iz automatske puške.

Podgoričanin Nebojša B. Mugoša (49) zvani Mugi, direktor preduzeća “Infinity Montenegro”, optužen da je ubio svog kuma Nikezića, priznao je ranije da je, u naselju Stari aerodrom, 17. februara 2011, počinio djelo koje mu se stavlja na teret.

Balističar je vještačio osam čaura i tri projektila koji su pronađeni na mjestu ubistva. Rekao je da se radi o “pancirno zapaljivim mecima koji pripadaju vojnom naoružanju”. Prema riječima Mihailovića, umjesto olovnog, imaju čelično jezgro, što im omogućava veću prodornost, a ispaljene su iz automatske puške koja pripada vojnom naoružanju.

Prof. dr Dragana Čukić, vještak medicinske struke, kazala je da svaki od pet metaka, koliko ga je pogodilo u predjelu trupa, mogao je sam po sebi prouzrokovati smrt. Ona je navela da je na tijelu Nikezića konstatovala sedam rana, od čega su pet prostrijelne.

“U prednjem trupu nastalo je pet strijelnih rana od kojih su četiri nanesene s leđa. Ovih pet rana predstavlja naročito tešku tjelesnu povredu i pojedinačno i zbirno, pa su one dovele do smrti”, kazala je dr Čukić, dodajući da bi smrt nastupila i da je riječ bilo o samo jednoj od ovih rana.

Prema optužnici, Mugoša je 17. februara prošle godine usmrtio kuma kako bi zadržao 515.000 eura koje mu je ovaj predao na čuvanje

Prema optužnici, Mugoša je 17. februara prošle godine usmrtio kuma kako bi zadržao 515.000 eura koje mu je ovaj predao na čuvanje.

Navodno mu je predložio da se nađu te večeri u dogovoreno vrijeme gdje je došao iznajmljenom “ford fiestom” i u trenutku kada mu je oštećeni bio dovoljno blizu, prišao iz automatske puške ispalio više metaka u grudi i leđa.

Okrivljeni Mugoša je na suđenju u julu 2011. kazao da nijesu tačni navodi optužnice da je ubio na podmukao način zbog 515.000 eura, koji su nađeni kod njega, jer kako tvrdi, taj novac nije Nikezićev, već njegov.

Suđenje se nastavlja 22. oktobra.