Krao u Baru, pa stvari slao ženi u Jagodinu?

Miodrag Racić, kojeg poznanici zovu Jagodinac, ukradene stvari slao je ženi, koja živi u Jagodini

7 komentar(a)
ukradene stvari, Foto: Uprava policije
10.09.2012. 19:40h

Policija je uhapsila Miodraga Racića (61) iz Jagodine, osumnjičenog da je počinio najmanje 30 krađa na teritoriji opštine Bar.

Racić, koji je radio kao “Haus majstor” u Čanju, posljednjih 5 do 6 godina samo u junu, julu, avgustu i septembru počinio je oko 30-ak krađa, od kojih je policija našla dokaze za 21.

Miodrag Racić, kojeg poznanici zovu Jagodinac, ukradene stvari slao je ženi, koja živi u Jagodini, i kazivao joj da ih je kupio po povoljnim cijenama. Njegova žena ih je proadavala u tom gradu, ne znajući da su ukradene.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Racić počinio krađe na način što je od oštećenih gostiju hotela, iz soba u kojima su boravili, otuđivao mobilne telefone, ručne satove, narukvice, naočari za sunce, fotoaparate, novac i druge stvari.

Policijski službenici su, nakon opsežnih mjera i radnji koje su dovele do identifikovanja osumničenog, pronašli i sve stvari za koje se sumnja da ih je tokom krađa otuđio.

Osumnjičeni Racić je predat Osnovnom državnom tužiocu u Baru, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Pronađene stvari će biti vraćene vlasnicima. Racić je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, iz barske policije priznao da je počinio pomenute krađe.