Djevojčica koja je preživjela ubistvo porodice se ničeg ne sjeća

U francuskim Alpima su ubijeni Saad el Hili, njegova supruga i starija žena. Jedna kćerka je u komi, druga je nepovrijeđena

3 komentar(a)
Francuska ubistvo jezero Ansi, Foto: Reuters
07.09.2012. 10:06h

Djevojčica koja je preživjela pucnjavu u francuskim Alpima, četvorogodišnja Zina ei Hili, ne može da pruži više informacija koje bi pomogle u istrazi ubistva u kojem su ubijeni njen otac, majka i baba, saopštila je policija, prenosi AFP.

Djevojčica je sinoć ponovo prošla kroz ispitivanje, ali ono nije dalo nikakve rezultate koji bi pomogli daljoj istrazi monstuoznog zločina.

Njena starija sestra, Zanaiba (7), koja je pogođena u glavu, je sada dobro. Operisana je, van životine opasnosti je i njeno stanje je stabilno.

Francuska policija i dalje utvrđuje motiv ubistva tročlane britanske porodice, pronađene prije dva dana u automobilu u blizini jezera Ansi, u francuskim Alpima.

Tužilac Erik Mejo rekao je da je motiv ubistva i dalje misterija ističući da je riječ o "ogromnom divljaštvu" te da sigurno da je neko "želio da ubije", prenosi BBC.

Teorije o motivima ovog brutalnog napada uključuju i oružanu pljačku koja je pošla po zlu, obračun oko droge, ali nije isključeno ni da je riječ o porodičnoj tragediji.

Muškarac Saad el Hili (50), njegova supruga i starija žena su nađeni mrtvi u automobilu, dok je Hilijeva sedmogodišnja ćerka sa teškim povredama zbrinuta u bolnici i nalazi se u komi, a četvorogodišnja ćerka, koja se krila osam sati u automobilu, ostala je nepovrijeđena.

Djevojčica osam sati bila sakrivena ispod tijela ubijenih >>>

Nedaleko od automobila pronađeno je i beživotno tijelo bicikliste, lokalnog stanovnika Silvana Molijea.

Tri od četiri žrtve su upucane u glavu, rekao je Mejo, koji je dodao da je ubica koristio automatski pištolj.

Komšije britanske porodice, koja je živjela u Klejgejtu, rekle su da se Hilijeva supruga zvala Igbal, starija ćerka Zainab i mlađa Zena.

Francuski predsjednik Fransoa Oland istakao je da će vlasti učiniti sve što je u njihovoj moći da pronađe ubice, a britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da "što prije saznamo šta se dogodilo, to bolje".