O ovome muškarci izbjegavaju da razgovaraju

Muškarci imaju problema s čitanjem suptilnih znakova koje im žene pokazuju, zato često nijesu svjesni činjenice da je veza evoluirala.

66 pregleda5 komentar(a)
01.09.2012. 14:10h

Bilo da se radilo o strahu od vezivanja ili pak nemogućnosti otvaranja svojim partnerkama, ovo su nekoliko stvari koje muškarcima često predstavljaju problem:

Reći "volim te " nije jednostavno

Te dvije reči nekima predstavljaju noćnu moru, ali ipak postoje oni koji ih redovno izgovaraju prerano. Naime, istraživanje koje je sprovedeno od strane Personality and Social Psychology Journala pokazalo je kako su upravo muškarci ti koji prvi izgovaraju te dvije riječi, ali samo zato što vjeruju da će njihova partnerka zbog toga prije pristati na seks.

Oni koji nijesu jaki na riječima, trude se to da iskažu djelima - što znači puno više od pukih fraza i floskula.

Imam strah od vezivanja

Muškarci imaju problema s čitanjem suptilnih znakova koje im žene pokazuju, zato često nijesu svjesni činjenice da je veza evoluirala. Ali postoje i oni koje službeno priznanje veze "guši" pa se zbog toga osjećaju sputanim, iako im se odnos u kom jesu zapravo i sviđa.

To je kao neka začarana i tabu tema za pojedine tipove. Zato će takva vrsta napraviti korak unazad u trenutku kad njihova veza izađe van njihovih vlastitih granica komfora.

Ne znam hoću li uspjeti da je zadovoljim

To što muškarci često misle na seks, ne znači da su u sebe sto posto sigurni pa da se ne boje kako će se njihovo izvođenje završiti. Ako je muškarac u bilo kom trenutku zakazao u seksu, moguće je da njegovi strahovi počnu da se gomilaju, što može dovesti i do ozbiljnijih problema. Mnogi će od njih takođe radije izbjegavati seksualne odnose nego što će otvoreno razgovarati sa svojom partnerkom u vezi svojih strahova vezanih za krevet, piše Index.

Ne mogu da budem monogaman

Sloboda, a pogotovo sloboda vezana za izbor seksualnog partnera i raznolikost definitivno su važniji muškom rodu nego ženskom. Mnogo oženjenih muškaraca, iako navodno vole svoje žene, imaju problema s varanjem.

Većina prevara za sobom automatski povlači i smrt samog odnosa, pa oni tu temu svakako neće potezati, a samim tim ni problem neće tek tako nestati.

U depresiji sam

Depresiju može da ima svako, a pol ne igra apsolutno nikakvu ulogu. Problem je u tome što će muškarci rjeđe progovoriti o svojim emocija nego žene pa u takvim stanjima izbjegavaju seks, premoreni su, a neki se okrenu i alkoholu. Ako sumnjate da bi vaš muškarac mogao od toga da pati, vrijeme je da s njim probate otvoreno da porazgovarate.