Sirija: U Daraji kod Damaska pronađeno više od 320 leševa

Sirijski opservatorijum za ljudska prava ranije je saopštio da je otkriveno 320 tijela u Daraji "poslije brutalnog granatiranja, pogubljenja i čišćenja" od kuće do kuće

0 komentar(a)
Masakr u Daraji, Foto: Thelondoneveningpost.com
27.08.2012. 08:44h

Najmanje 14 tijela pronađeno je u Daraji kod Damaska, čime je broj žrtava premašio onaj ranije saopšten - 320. Jutros su zabilježene nove eksplozije u sirijskoj prijestonici.

Dopisnik agencije AFP je javio da se u Damasku čulo niz ekslozija, koje su počele oko šest sati ujutru, što je potvrdio i Sirijski opservatorijum za ljudska prava, bez navođenja tačnog mjesta odakle su se čule eksplozije i topovska paljba.

Većina ubijenih izgledalo je kao da su mladi ljudi, borci, ali bar na jednom video snimku se vide tijela nekoliko djece koja su, navodno, upucana u glavu, navodi Rojters

Međutim, opozicioni aktivisti su saopštili da su oborili jedan helikopter sirijske vojske.

Sirijski opservatorijum za ljudska prava ranije je saopštio da je otkriveno 320 tijela u Daraji "poslije brutalnog granatiranja, pogubljenja i čišćenja" od kuće do kuće i da je još 14 tijela pronađeno juče, od kojih je do sada identifikovano 220.

Tijela su pronađena u kućama i podrumima u Daraji, navodi Rojters.

Sirijski opozicioni aktivisti postavili su nekoliko video snimaka na internetu na kojima se mogu vidjeti krvava tijela umotana u čašave.

Većina ubijenih izgledalo je kao da su mladi ljudi, borci, ali bar na jednom video snimku se vide tijela nekoliko djece koja su, navodno, upucana u glavu, navodi britanska agencija.

Rojters navodi da, zbog nemogućnosti da ostali mediji, izuzev novinara sirijskih državnih medija, budu na licu mjesta, bilo je nemoguće da se provere navodi sirijskih opozicionih aktivista.