Imovina je vazda bila naša, a ne državna

Direktor AMD “Blažo Smiljanić” iz Kotora govori o istrazi specijalnog tužilaštva protiv čelnika AMD

111 pregleda1 komentar(a)
Kotorska svakodnevnica, Kotor, Foto: Anto Baković
24.08.2012. 14:48h

Direktor Auto-moto društva “Blažo Smiljanić” iz Kotora Tripo Bukilica kazao je “Vijestima” da ga ne brine istraga koju je specijalno tužilaštvo otvorilo protiv čelnika tog AMD, zbog sumnje da je državna imovina te kompanije prepisana na privatna lica, a zatim prodata za milionske iznose.

On je rekao da je sve urađeno po zakonu, potvrđujući da su u tom Auto moto društvu već duže u žiži interesovanja policijskih, a onda i tužilačkih organa.

Objasnio je da su se čelnici AMD izjasnili povodom optužbi za koje se sumnjiče.

“Neka nadležni organi, MUP i tužlaštvo rade svoj posao i za sada su to korektno obavljali, mi smo svi dali izjave i mogu samo ponoviti da je sva imovina AMD oduvijek bila samo naša, imovina nije državna i nije otuđena, niti je prepisana na privatna lica, kako je objavljeno u pojedinim medijima. Riječ je o prozvoljnim i paušalnim informacijama plasiranim radi neke senzacije”, kazao je Bukilica.

Pod lupom tužilaštva, kako je objavio “Dan”, nalazi se lokacija na ulazu u Kotor, na kojem je izgrađena benzinska pumpa „Vuk petrol”.

Bukilica objašnjava da su zemljište od 7,2 hiljada kvadrata na Svetom Stasiju svojevremeno zamijenili sa Opštinom za zemljište na ulazu u Kotor, na osnovu odluke Skupštine opštine Kotor i uz saglasnost svih nadležnih republičkih organa.

Mogu ponoviti da je sva imovina AMD oduvijek bila samo naša, imovina nije državna i nije otuđena, niti je prepisana na privatna lica, kako je objavljeno

“Sjećam se da smo u 'Vijestima' 2009. godine na cijeloj strani dali oglas za poslovnog partnera i poslovni prostor i pitam se zašto tada neko nije reagovao ako je bilo nešto sumnjivo. Vuk Petrol na toj lokaciji pored benzinske pumpe koja je sagrađena, gradi i poslovnu zgradu koja treba da se završi do Nove godine. Naše društvo će tu dobiti oko 820 kvadrata poslovnog i kancelarijskog prostora i oko 200 kvarata garaža, plus 700 hiljada eura u novcu, što je ukupne procijenjene vrijednosti oko tri miliona eura, što mislim da nije mala stvar za današnje vrijeme. I smatram da je za 3, 8 hiljade kvdrata zemljišta malo ko mogao da napravi ovako nešto. Imovinu smo uvećali višestruko i valorizovali mnogo više od procjene vještaka Privrednog suda koja je rađena u vremenu kada nije bilo ekonomske krize, koja je procijenjena na 1, 6 miliona eura. I sada se pitam koliko se danas isplati raditi kvalitetno, domaćinski i savjesno. Ali eto, čim se pojavi neko malo veće ulaganje, valjda je normalno da se provjerava ima li šta sporno, posebno u ovom vremenu krize i neka se provjerava, nemamo ništa protiv toga. Imovina je bila i ostala naša, s tim što je uvećana višestruko i da nismo to uradili, sigurno bi propali i ne bi mogli funkcinosati, s obzirom u kakvim uslovima radimo”, kazao je Bukilica.

Dodao je kako su očekivali pohvale za takve poslovne poduhvate, a ne da ih u javnosti neko kudi.

Dodao je da je prosječni mjesečni prihod društva bio oko 60 do 70 hiljada eura i da sa tim sredstvima nijesu mogli uraditi ništa, te da je jedini način bilo partnerstvo.