Likovnjaci ne znaju gdje će početi novu studijsku godinu

Problem je veći time što je studijska godina na pragu, pa su visoškolci u nedoumici da li da traže stanove, konkurišu za dom ili da sačekaju odluku vijeća fakulteta

0 komentar(a)
23.08.2012. 11:54h

Studenti Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, sa smjerova grafika i grafički dizajn, još ne znaju kada će i gdje početi novu studijsku godinu, jer od uprave te visokoobrazovne ustanove nema potvrde na glasine da će se preseliti u Podgoricu.

Nakon što je krovna konstrukcija zgrade bivšeg Ruskog poslanstva izgorjela sredinom juna, kada su uništeni i radovi studentata grafičkog odsjeka, nadležni još nijesu odlučili gdje će ta dva odsjeka nastaviti studijsku 2012/2013. godinu.

Problem je veći time što je studijska godina na pragu, pa su visoškolci u nedoumici da li da traže stanove, konkurišu za dom ili da sačekaju odluku vijeća fakulteta. Jedino na šta mogu da se oslone su glasine i nezvanične informacije.

“Nezgodno je. Već je avgust, a mi nemamo informaciju od fakulteta gdje ćemo krenuti sa nastavom, samo neke nezvanične priče da ćemo vjerovatno biti premješteni u Pogoricu. Treba da konkurišemo za dom, a nijesmo sigurni gdje ćemo od oktobra studirati”, kazao je “Vijestima” jedan od studenta.

Ni podatak da će nastava početi u oktobru nijesu dobili zvanično. Kako su kazali, informacije o tome kada će i gdje početi nastava trebalo je da imaju ovih dana, ali opet nijesu čuli ništa novo.

Ni neki od profesora koje su kontaktirale “Vijesti” nijesu znali više o glasinama o preseljenju u Podgoricu. Prodekan na Akademiji Draško Dragaš juče je kazao da će u narednih nedelju dana znati više o tome gdje će se krenuti sa nastavom i dodao da postoji nekoliko opcija. Ipak, on nije htio da precizira koje su opcije u pitanju.

“Sačekaćemo da odluka prođe sve instance i kada budemo imali komplente informacije o tome ćemo obavijestiti javnost. Mi ćemo se pobrinuti o potrebama studenata jer ovo radimo zbog njih. Nastava i način održavanja nastave biće normalizovan”, kazao je on.

Više informacija “Vijesti” nijesu mogle dobiti od dekana Nenada Šoškića koji se nija javljao na telefon, niti odgovarao na SMS poruke.