Domaćin se otrijeznio nakon ranog šoka

"Kao trener, zadovoljan sam rezultatom i to je jedino što je bilo kako treba na ovom meču", rekao je Radisav Dragićević, trener Budućnosti.

57 pregleda1 komentar(a)
Radivoje Golubović, Foto: Savo Prelević
19.08.2012. 08:28h

Iako nije oduševila, Budućnost je slavila sigurnu pobjedu protiv Lovćena (3:1). Nekadašnji igrač podgoričkog tima Milan Đurišić već u 6. minutu doveo je Cetinjane u vođstvo, ujedno i zaledio “plave”. Ispostavilo se, međutim, da je to bilo triježnjenje za aktuelnog šampiona koji je ekspresno odreagovao...

Gosti su poveli nakon prve, odlično izvedene akcije - Stevović je lijepo poslužio Đurišića, a ovaj pored uspavane odbrane domaćih matirao Agovića.

Budućnost je, međutim, uzvratila, imala i malo sreće da izjednači u 13. minutu, jer je nakon oštrog šuta Kurbegovića lopta zakačila nekog od gostujućih defanzivaca i završila u mreži. Utakmica se “otvorila”, Martinović na jednoj, te Kalezić na drugoj strani oprobali su šuteve sa distance. A onda je Golubović donio preokret - vezista Budućnosti je odlično prodro između dvojice igrača Lovćena, a potom nadmudrio golmana Vujovića, nakon čije intervencije je lopta produžila put ka mreži... Lovćen je ubrzo zaprijetio poslije prekida, a potom domaćin presudio Cetinjanima već u 34. minutu - Kurbegović je centrirao sa lijeve strane, a Mugoša odlično zahvatio loptu glavom za konačnih 3:1. Gosti su imali dvije idealne situacije da se vrate u meč u finišu prvog i na početku drugog poluvremena, ali je Agović zaustavio pokušaje Radovića i Stevovića.

"Kao trener, zadovoljan sam rezultatom i to je jedino što je bilo kako treba na ovom meču. Primili smo gol, dozvolili sebi grešku kao na meču sa Sutjeskom. Kada smo poveli sa 2:1, igrali smo lakše. Brine, međutim, nervoza u pasu, a treba da igramo mnogo bolje i po bokovima. No, imali smo prilika nakon vođstva i žao mi je što nismo dali još neki pogodak u drugom poluvremenu", rekao je Radisav Dragićević, trener Budućnosti.

U nastavku je Budućnost mogla da postigne, ali i primi pogodak... Uz pokušaj Stevovića, Đurišić je bio neprecizan u uvodu drugog dijela, a isti igrač je izblokiran (šutirao nakon indirekta). Na drugoj strani, Adrović i Mugoša imali su nekoliko pokušaja sredinom drugog dijela, dok su u nadoknadi Flavio, Peković i Đikanović mogli da uvećaju pobjedu domaćina.

"Čestitam Budućnosti koja je na kraju ubjedljivo slavila. Mi plaćamo danak loše odrađenom pripremnom periodu. Ponosan sam na igrače koji izvlače maksimum, dobro smo funkcionisali dok smo imali snage. Svjesno smo prepustili inicijativu Budućnosti i igrali na kontre. No, kako je meč odmicao, ekipa je padala. Predstoji nam da u hodu rješavamo probleme. Nadam se da ćemo za 10-15 dana napraviti pomak, da ćemo uspjeti da podignemo nivo fizičke spreme", komentarisao je Slobodan Halilović, trener Lovćena.

BUDUĆNOST - LOVĆEN 3:1

Podgorica - Stadion pod Goricom. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Miloš Asović (Berane). Strijelci: Kurbegović u 13, Golubović u 31. i Mugoša u 34. minutu za Budućnost, a Đurišić u 6. minutu za Lovćen. Žuti kartoni: Kamberović, Golubović (Budućnost), Mirković, Radović (Lovćen).

Budućnost: Agović 7, Kamberović 7, Đikanović 6,5, Peković 6,5, Radunović 7, Flavio 7, Kalezić 7, Golubović 7 (M. Vukčević), Mugoša 7 (Nikač), Kurbegović 7 (Rogošić), Adrović 6.

Lovćen: B.Vujović 6,5, Mirković 6, Vušurović 6, Novović 6, Martinović 6, Žižić 6, Draganić 6,5 (N.Vujović), Pejaković 6 (Petrović), Radović 6,5 (Turković), Stevović 6,5, Đurišić 7.