Opština Herceg Novi obezbijedila besplatno ljetovanje za djecu sa Kosova

"Riječ je o mališanima iz najugroženijih porodica sa Kosova i Metohije – po kriterijumu materijalne ugroženosti, zdravstvenog stanja, tjelesnog invaliditeta ili smetnji u razvoju. Njihov boravak i oporavak sastojaće se iz niza aktivnosti koje su osmišljene u cilju obrazovne, razvojne i psiho-fizičke dobrobiti"

15 komentar(a)
Ljeto, more, Foto: Udruženja građana "Složno u nevolji-SUN"
05.06.2018. 16:21h

Opština Herceg Novi je i ove godine obezbijedila besplatno ljetovanje u gradu za 30 djece iz socijalno ugroženih porodica i djece sa smetnjama u razvoju sa Kosova i Metohije, i to kroz podršku projektu "Moje sunce".

Ovim projektom Udruženja građana "Složno u nevolji-SUN" predviđen je boravak djece iz izolovanih enklava sa Kosova i Metohije, uzrasta od šest do 13 godina u hotelu "Lighthouse" u Igalu, u drugoj polovini avgusta, saopšteno je iz lokalne uprave.

"Riječ je o mališanima iz najugroženijih porodica sa Kosova i Metohije – po kriterijumu materijalne ugroženosti, zdravstvenog stanja, tjelesnog invaliditeta ili smetnji u razvoju. Njihov boravak i oporavak sastojaće se iz niza aktivnosti koje su osmišljene u cilju obrazovne, razvojne i psiho-fizičke dobrobiti", navedeno je u saopštenju.

Projekat "Moje sunce" traje već 15 godina, a do sada je preko 4.800 djece boravilo na moru i planini. Od samog početka projekta jedan od pokrovitelja je Opština Herceg Novi.

"Opština na ovaj način nastavlja da podržava humane projekte, posebno one usmjerene na najmlađe, vođena idejom da je obaveza i odgovornost lokalne uprave između ostalog i odgovoriti molbama za pružanje pomoći onima kojima je to najpotrebnije", poručuju iz lokalne uprave.