Juventus osvojio Superkup Italije, Vučinić strijelac

Crnogorski kapiten prvo iznudio penal za 2:2, a potom u prvom produžetku postavio konačan rezultat...

81 pregleda2 komentar(a)
11.08.2012. 15:46h

Start sezone za Juventus možda nije ispunio očekivanja kada je igra u pitanju, ali je trofej stigao - "stara dama" je savladala Napoli sa 4:2 nakon produžetaka i 5. put u klupskoj istoriji osvojila Superkup Italije.

Kao i prošle godine, okršaj aktuelnog osvajača Serije i Kupa Italije igrao se u Pekingu, na prelijepom stadionu "Ptičje gnijezdo", a blistao je i crnogorski as - Mirko Vučinić je prvo iznudio penal za 2:2 (faulirao ga je Fernandes), a onda je u finišu prvog produžetka i pogodio za konačan rezultat.

Vučinić, koji je u novu sezonu ušao sa izmijenjenim imidžom, u igru je ušao na poluvremenu, nakon što je privremeni trener torinskog kluba Masimo Karera (mijenja Antonija Kontea) odlučio da zamijeni neprimjetnog Alesandra Matrija.

Prije nego je iznudio jedanaesterac Vučinić je pogodio prečku, a potom i imao zicer koji je odbranio De Sanktis.

Napoli je dva puta vodio (Kavani i Pandev, na 1:1 izjednačio Asamoa), ali više nije mogao jer je sudija Macoleni u finišu, za samo nekoliko minuta isključio Makedonca i Zunigu, a potom zbog prigovora i trenera Valtera Mazarija.

U produžecima Napolitanci nisu imali šansi, ali ni sreće, jer je Mađo za 3:2 glavom pogodio svoju mrežu...

"Ovo je pobjeda za Kontea. Da li nam je falio na klupi? Nismo bili u kontaktu, ali je sve bilo programirano. Znao sam šta moram da učinim, a i da on to želi", rekao je Karera.

I dok je Juve slavio trofejni start sezone, Napolitanci su se ponovo osjetili oštećenim.

Tako je nakon utakmice zavladao bojkot, na snagu je nastupio "silenzio stampa" zbog lošeg suđenja.

Napoli je, inače, dugo i odbijao da igra ovaj meč u Pekingu, ali je vlasnik Aurelio de Laurentis na kraju popustio.

Galerija