Uručenje književne nagrade "Božo Bulatović" u Mojkovcu

O nagradi će ove godine odlučivati žiri u sastavu Milorad Stojović, Borislav Jovanović i Bogić Rakočević

73 pregleda0 komentar(a)
Mojkovac, Foto: Arhiva Vijesti
11.08.2012. 08:23h

Na treću godišnjicu smrti romansijera, pjesnika, prevodioca, književnog kritičara, Boža Bulatovića, biće uručena prva nagrada koja nosi ime ovog poznatog crnogorskog pisca.

Nagrada je ustanovljena u avgustu 2010. godine, tokom omaža u okviru Mojkovačkog kulturnog ljeta. Ove godine formiran je i Savjet nagrade čiji je predsjednik gradonačelnik Mojkovca Dejan Medojević, a članovi pomoćnik ministra kulture Željko Rutović, direktor Centra za kulturu Mojkovac Rodoljub Ćorić, i predsjednik Crnogorskog kulturnog centra Dragoljub-Baćo Bulatović, priređivač cjelokupnih djela Boža Bulatovića.

O nagradi će ove godine odlučivati žiri u sastavu Milorad Stojović, Borislav Jovanović i Bogić Rakočević.

Za nagradu mogu konkurisati djela iz svih žanrova književnog stvaralaštva, prevodilaštva i kulture uopšte, objavljena u godini uručenja nagrade i najviše tri godine prije godine u kojoj se nagrada uručuje. Nagrada se dodjeljuje i za cjelokupno stvaralaštvo.

Uručenje nagrade “ Božo Bulatović” biće upriličeno u okviru svečanosti ustanovljenja novog Dana opštine, 13. avgusta u Centru za kulturu u Mojkovcu, u 12 sati.