Danilovgrađani i Podgoričani sve češće na kupalištu na Slapu

Rijeka Zeta će i ovih dana biti jedno od rješenja kojem će stanovnici najtoplijih krajeva pribjegavati

92 pregleda0 komentar(a)
09.08.2012. 13:36h

Toplotni udar koji je zahvatio Crnu Goru, naveo je omladinu iz Podgorice i Danilovgrada da spas traže u rijeci Zeti.

Plaža na Slapu u Danilovgradu, prije dva dana bila je puna mladih koji su se hladili i zabavljali na rekordno izmjerenih 45 stepeni u ovom gradu. Bilo je više od 20 ljudi. Mladen Vojvodić je iz Podgorice došao prije 15 dana. Svako podne provodi kupajući se u zelenoj Zeti, dok hlad traži među vrbama.

"Kada dođem ovdje, zaboravim na vrućine. Rijeka je hladna, a mi spremni da uživamo u njoj. Ne znam šta bih sada radio na vrelom asfaltu", rekao je ovaj srednjoškolac, pripremajući se da skače sa improvizovane ponte u vodu.

Igra “prozivalica”, bila je glavna zanimacija deset mladića. Prvi mladić skače u vodu stilom koji je njemu omiljeni, a kada prozove nekog od drugara, tada oni moraju da ponove taj stil, sve dok neko ne pogriješi. Da često igraju “prozivalicu” svjedoči i to da je njihova igra dugo trajala, a načini skakanja u vodu bili drugačiji i uvježbani.

Tropske vrućine ne odgovaraju ni kućnim ljubimcima, pa su među ljudima bila i dva psa kojima je kupanje u vodi i te kako prijalo, a kupači su uživali gledajući ih.

Jedanaestogodišnja djevojčica iz Podgorice Maša Pavlović, iako ne zna najbolje da pliva, kaže da je na rijeci uspjela da savlada strah, i da će ukoliko češće bude dolazila, postati dobra plivačica.

"Voda je mirna, a nije slana, i to je super za one koji žele da nauče da plivaju", kroz šalu je rekla Maša.

Rijeka Zeta će i ovih dana biti jedno od rješenja kojem će stanovnici najtoplijih krajeva pribjegavati. Momci će na Slapu nastaviti da igraju sada već omiljenu igru sve dok ih kiša ne omete.

Galerija