Vlade Crne Gore i Hrvatske među 25 najbolje povezanih na Twitteru

Za @megoverment "Twiplomacy" navodi kako mnogo komuniciraju o ljudskim pravima u Crnoj Gori, koristeći tagove #lgbt te #me4equality

0 komentar(a)
Vlada, tviter, Foto: Netokracija.com
01.08.2012. 13:19h

Burson-Marsteler je predstavio istraživanje "Twiplomacy", koje pokazuje kako predstavnici vlada širom svijeta koriste najbržu društvenu mrežu Twitter, prenosi netokracija.com

Istraživanje je takođe pokazalo 25 najbolje povezanih vlada i njihovih predstavnika, među kojima su se uz američkog predsjednika Baraka Obamu i britanski Number 10 našle Vlade Hrvatske (@vladarh) i Crne Gore (@megoverment).

"Twiplomacy" otkriva kako su vlade dvije trećine članica UN-a prisutne na Twitteru te kako su 45 posto analiziranih 264 profila osobni profili predsjednika, premijera itd. Uprkos tome, samo 30 “svjetskih vođa” zaista tvituje u svoje ime. Aktivni profili istakli i su se po povezivanju s korisnicima, s obzirom da polovina profila uopšte ne prati nikoga.

Zanimljiv dio istraživanja je i međusobno povezaivanje profila Twitter zemalja i njenih predstavnika u kojima je zanimljivo vidjeti bilateralne odnose na Twitteru. U slučaju Hrvatske i Crne Gore, @megoverment je čestitao @vladarh na referendumu o Evropskoj uniji.

Za @megoverment "Twiplomacy" navodi kako mnogo komuniciraju o ljudskim pravima u Crnoj Gori, koristeći tagove #lgbt te #me4equality.

Dok @vladarh mnogo spominje s tviteraše, @megoverment koristi puno hashtagova, tako da im gotovo svaki tvit koristi barem 1.5 hashtaga koji na Twitteru označavaju teme. Preko 45 posto tvitova Vlade Crne Gore je retweetano odnosno preneseno.