Markoviću dvije godine za ranjavanje Vešovića

U odluci Apelacionog suda piše da su u prvostepenoj presudi dati su dovoljni, jasni i uvjerljivi razlozi i da su zaključci suda u potpunom su skladu sa utvrđenim činjenicama

779 pregleda2 komentar(a)
pucnjava Nebojša Marković Mišo Vešović, Foto: Boris Pejović
25.07.2012. 16:46h

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu Nebojši Markoviću, koji je u Višem sudu u Podgorici osuđen na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva Miša Vešovića iz podgoričkog naselja Zagorič.

U odluci Apelacionog suda piše da su u prvostepenoj presudi dati su dovoljni, jasni i uvjerljivi razlozi i da su zaključci suda u potpunom su skladu sa utvrđenim činjenicama.

Prvostepenu presudu izreklo je krivično sudije Ane Vuković u februaru, u kojoj se navodi da je Marković 21. jula 2011. oko 15 časova u centru Podgorice u Ulici slobode pokušao da ubije Miša Vešovića
"Nakon pravilne ocjene odbrane optuženog i izvedenih dokaza na glavnom pretresu, sud je nesumnjivo utvrdio da je optuženi Marković u Ulici slobode u Podgorici sa umišljajem pokušao da ubije Vešovića, tako što je krećući se tom ulicom, zaustavio vozilo ispred picerije 'Ćošak' izašao iz auta sa pištoljem u ruci i nakon kraće prepirke, iz neposredne blizine ispalio četiri hica i jednim ga pogodio u natkoljenicu desne noge. Viši sud s razlogom nije prihvatio tvrdnju optuženog da je ispaliio tri hica u trotoar, ali tek nakon što je Vešović iz svog pištolja ispalio hitac, pravilno nalazeći da je usmjerena na izbjegavanje krivice i da je obezvrijeđena izvedenim dokazima. Navodi oštećenog Vešovića da nije imao pištolj potvrđeni su iskazima svjedoka S. P., koji je bio u društvu sa njim i iskazom konobara u lokalu. Kada se ove činjenice dovedu u vezu sa nalazom i mišljenjem vještaka balističara, na osnovu kojeg se utvrđuje da su četiri čaure koje su zatečene na licu mjesta ispaljene iz istog pištolja, izvodi se jedino moguć i logičan zaključak, do koga je došao i prvostepeni sud, da Vešović nije pucao iz pištolja”, piše između ostalog u presudi Apelacionog suda.

Prvostepenu presudu izreklo je krivično sudije Ane Vuković u februaru, u kojoj se navodi da je Marković 21. jula 2011. oko 15 časova u centru Podgorice u Ulici slobode pokušao da ubije Miša Vešovića. On je, kako se navodi u optužnici, izašao iz “golf 4” i iz neposredne blizine, iz pištolja nepoznate marke, nakon kraće prepirke pucao u Vešovića, koji je sjedio u bašti picerije.

U njegovom pravcu je ispalio četiri hica, od čega ga je jedan pogodio u desnu nogu nanoseći mu lakšu povredu.