Marković i Pejović produžili ugovore

"Mislim da sam napravio dobar potez pred Svjetsko prvenstvo, jer sam ostao ostao u ekipi gdje ću igrati u kontinuitetu", rekao je Marković

139 pregleda0 komentar(a)
24.07.2012. 10:15h

Nakon dva mjeseca neizvjesnosti, zbog nejasne finansijske kontrukcije, ali i dugova iz prošlosti, u Rukometnom klubu Lovćen krenuli su da sklapaju mozaik za narednu sezonu.

Prvi cilj je zadržati kostur, što više igrača koji su prošle sezone osvojili duplu krunu, prvu u istoriji crnogorskog muškog rukometa.

Juče su nastavak saradnje dogovorili kapiten i reprezentativno lijevo krilo Igor Marković i pivot Andrija Pejović, takođe član reprezentacije.

"Mislim da sam napravio dobar potez pred Svjetsko prvenstvo, jer sam ostao ostao u ekipi gdje ću igrati u kontinuitetu, i gdje ću moći da, Bože zdravlja, budem spreman za nastupe sa reprezentacijom u Španiji. Nakon dva mjeseca, tokom kojih se ništa nije dešavalo što se tiče igračkog kadra, iako je uprava radila na tome, nadam se da će sve na kraju biti dobro, i da možemo napraviti ekipu koja može nešto da uradi na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona u Beogradu. To je prvi cilj", rekao je “Vijestima” Igor Marković, zvanično najbolji rukometaš Crne Gore u 2011. godini, koji osim trofeja sa Lovćenom ima i šampionsku titulu u dresu Budućnosti, osvojenu 2010. godine, prije povratka na Cetinje.

Andrija Pejović

Prema riječima sportskog direktora Lovćena Željka-Zika Petričevića, obavljen je razgovor i sa dvojicom mladih igrača, golmanom Vladanom Abramovićem i desnim bekom Vladanom Lipovinom, koji su, istina, pod ugovorom, ali je potvrđen nastavak saradnje (zbog dugovanja su mogli zatražiti raskid ugovora).

Osim golmana Nebojše Simića, koji je još ranije otišao, Lovćen je napustio i treći pivot Nemanja Marković.

"Marko Jovetić je na putu, ali je i on raspoložen za nastavak saradnje, ali ćemo s njim razgovarati za dva dana. U utorak ćemo razgovarati sa Goranom Lasicom, a Nemanjom Grbovićem smo pričali, i on će nam u utorak javiti odgovor, kao i ostali u naredna dva dana sa kojima smo obavili razgovor. Ima igrača iz okruženja i iz Crne Gore koji nam se nude, tako da mislim da ćemo do kraja nedjelje završiti veći dio posla što se tiče ekipe koja će u Beogradu, u kvalifikacijama, napasti prolaz u Ligu šampiona", kaže Petričević.

Na pitanje koliko se stiglo sa sklapanjem finansijske kontrukcije za narednu sezonu, sportski direktor Lovćena je dodao:

"Borimo se. Optimisti smo, pa ćemo vidjeti", zaključio je Petričević, uz napomenu da će danas biti obavljen i razgovor sa trenerom Perom Miloševićem.

Galerija

Marković FOTO: Boris Pejović
Andrija Pejović FOTO: Boris Pejović