Tivat: Vandali lome prozore na hotelu, policija tvrdi da je promaja

Petričević je naglasio da čuvari hotelskog kompleksa „Kamelija", kao i policija znaju identitet članova te grupe maloljetnika

66 pregleda1 komentar(a)
hotel Kamelija, Tivat, Foto: Putovanja.aladin.info
19.07.2012. 16:06h

Izvršni direktor HTP „Mimoza" iz Tivta Marko Petričević apelovao je na tivatsku policiju da pokaže više ozbiljnosti i ažurnosti u sprečavanju vandalskog ponašanja grupe mladića koji već duže vrijeme stvaraju problem osoblju i gostima hotela „Kamelija" u Donjoj Lastvi.

Problemi su kulminirali prije dvije noći kada je jedan od vandala kamenicom polomio staklo na balkonskim vratima jedne od soba hotela „Kamelija", pri čemu je ruski turista, koji je u njoj boravio, lakše povrijeđen.

Policija kojoj je sve prijavljeno je, prema riječima Petričevića, krajnje ležerno prihvatila ovaj incident, čak tvrdeći da je staklo na balkonskim vratima slomila promaja, a ne vandali bacanjem kamenja.

"Takve stvari se nažalost dešavaju, ali je sve to zajedno jedna loša slika ne samo za hotel "Kamelija" ili HTP "Mimoza", već za Tivat i uopšte Crnu Goru kao destinaciju, i to je ono što meni kao turističkom radniku najviše smeta. Taj gost koji je doživio neprijatnost više neće doći u naš hotel, ni u Tivat ni u Crnu Goru" kazao je Petričević, i dodao da bi odgovor cijelog društva na ovakve stvari, počev od roditelja „problematičnih" maloljetnika koji uzrokuju te incidente, do policije, morao biti takav da u startu preduprijedi ovakve, za imidž jedne turističke destinacije, vrlo štetne pojave.

Čuvari štite vandale

Petričević je naglasio da čuvari hotelskog kompleksa „Kamelija", kao i policija znaju identitet članova te grupe maloljetnika iz Tivta koji se okupljaju u dijelu hotelskog parka i često prave probleme osoblju i gostima „Kamelije", ali nerijetko i vlasnicima drugih kafana i radnji u blizini.

Tako je i ronilački klub „Neptun", koji ima prostorije u blizini hotela, pretrpio štetu jer mu je bio otuđen dio vrijedne ronilačke opreme.

"Naše obezbjeđenje nema mehanizme da ih odstrani iz našeg hotelskog kompleksa. To su najčešće oni koji imaju više robije nego školskog staža"

"Naše obezbjeđenje nema mehanizme da ih odstrani iz našeg hotelskog kompleksa. To su najčešće oni koji imaju više robije nego školskog staža. Nisam ni pravnik ni policajac, ali mi zaista nije jasno kako se ne iznađe neki način da se zaštite gosti i turisti koji dolaze u Crnu Goru. Katastrofalno je da usred sezone imamo takav problem i da se niko od nadležnih baš i 'ne pretrgne' da ga riješi", kazao je Petričević, dodajući da se problem sa grupom mladića, koja se okuplja u parku hotela "Kamelija", "ponavlja iz godine u godinu, uprkos brojnim našim prijavama policiji".

"Turizam je specifična grana i vrlo je osjetljiv - jednom kada preko iskustava gostiju ode loša slika o jednoj destinaciji, onda je to vrlo teško ili nemoguće popraviti. Dakle, policija mora pređuzeti nešto efikasnije da se ovaj problem riješi", poručio je izvršni direktor HTP „Mimoza" Marko Petričević.