Presuda za obračun prije 18 godina: Peličić osuđen, Anđelići slobodni

U pucnjavi u kafe-baru “Panter” hicem iz pištolja, koji je ispalio Peličić , usmrćen je Mitar Bošković

496 pregleda0 komentar(a)
vIŠI SUD, Foto: Boris Pejović
18.07.2012. 16:25h

Obračun u kafe-baru “Panter” u Baru koji se odigrao prije skoro 18 godina, tek juče je dobio svoj epilog prvostepenom nepravosnažnom presudom. Krivično vijeće kojim je predsjedavao sudija Ratko Ćupić, koji je za sudiju Višeg suda u Podgorici izabran u junu 2009., izrekao je juče presudu akterima ovog sukoba.

Budimir Peličić iz Bara, osuđen je na jedinstvenu kaznu od 11 godina i šest mjeseci zatvora zbog ubistva u pokušaju i teškog djela protiv opšte sigurnosti. Braća Željko i Goran Anđelić iz Bara, oslobođeni su optužbe, jer su po ocjeni suda, odbijali napad od Peličića.

U pucnjavi u kafe-baru “Panter” hicem iz pištolja, koji je ispalio Peličić , usmrćen je Mitar Bošković. U presudi se navodi da je Peličić 25. novembra 1994. oko 21 sat u Baru, u kafiću “Panter”, s umišljajem pokušao da ubije Željka Anđelića i pri tom, s umišljajem doveo u opasnost prisutne goste u lokalu.

On ga je prilikom ulaska u lokal, videći Željka Anđelića da sjedi za šankom sa svojim bratom Goranom, udario u glavu drškom revolvera. Zatim se izmakao nazad i iz revolvera ispalio više hitaca u pravcu Željka Anđelića koji ga nijesu pogodili, ali je jedan pogodio Mitra Boškovića u predjelu lijevog pazuha. Pogođeni Bošković preminuo je usljed iskrvavljenja iz aorte i pluća.

Tada je lakše povrijeđen i Nikola Kujović, koji je pogođen od raspadnutih djelova projektila koji je pogodio u šank. Željko Anđelić je oslobođen optužbe jer je odbijajući od sebe istovremeni protivpravan napad od Peličića, dok je sjedio za šankom i nakon što je primio udarac drškom revolvera u glavu, izvadio pištolj “češka zbrojevka” i u međusobnoj pucnjavi, ispalio više hitaca te pokušao da ubije Peličića.

Jedan od hitaca pogodio je Peličića u lijevu podlakticu, nanoseći mu tešku povredu, a drugi Milana Tišmu u desno koljeno, nakon čega se pištolj zaglavio. Sud ga je oslobodio od optužbe da je počinio krivična djela teško djelo protiv opšte sigurnosti i ubistvo u pokušaju. Goran Anđelić oslobođen je optužbe za izazivanje opšte opasnosti.