Đurišić nije namjeravao da puca u Pejovića: Puška opalila slučajno?

Prema Đurišićevoj verziji, Pejovićev otac krenuo je prema njemu kada je vidio da u rukama drži pušku

1051 pregleda0 komentar(a)
pucnjava, Pejović, Đurišić, Foto: Boris Pejović
17.07.2012. 18:16h

Ranko Đurišić (47) saslušan je juče u osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je pucao i teško povrijedio Darka Pejovića u nedjelju veče 8. jula u dvorištu kuće njegovog oca.

Saša Čađenović, zamjenik osnovnog državnog tužioca, ispitao je Đurišića u prisustvu njegovog branioca advokata Zdravka Begovića.

Đurišiću koji je osumnjičen za nanošenje teške tjelesne povrede i nedozvoljeno držanje oružja, određen je pritvor od 48 časova, jer se nalazio u bjekstvu.

Prema nezvaničnim informacijama on je priznao da je pucao iz puške, a u odbrani je kazao da nije imao namjeru da puca, već da je otišao kod Pejovićeva, da mu traži da plati račun za električnu energiju, koji je napravio dok je bio podstanar u njegovoj kući.

Prema Đurišićevoj verziji, Pejovićev otac krenuo je prema njemu kada je vidio da u rukama drži pušku. Prilikom otimanja, puška je opalila.

Podgoričanin Darko Pejović, koji je ranjen u nedjelju veče u dvorištu kuće svoga oca na Zabjelu, u izjavi “Vijestima” je kazao da je zamalo izgubio glavu zbog hiljadu eura koje ne duguje i da je na njega pucao Đurišić za kojeg kaže da je prevarant.

Đurišić je kazao da mu je žao što se to desilo.