Da prođete kroz Šušanj treba vam 40 minuta

Bulevar je trebalo da bude završen prije početka ljeta, ali su protegli skoro do sredine jula

0 komentar(a)
Šušanj, radovi na putu, kružni tok, Foto: Anto Baković
11.07.2012. 19:26h

Bulevar od ulaza u grad do zgrade opštine biće sjutra svečano otvoren, najvjerovatnije u popodnevnim satima - potvrđeno je juče „Vijestima" u kabinetu predsjednika Opštine Bar.

Time će biti okončane višednevne patnje mnogobrojnih vozača koji, pogotovo od početka jula, kada su radovi na bulevaru intenzivirani, u špicevima dionicu kroz Šušanj dugu nepuna dva kilometra prelaze nerijetko i za skoro 40 minuta. Posljednjih nekoliko dana, zbog radova na mostu na potezu pored hipermarketa „Maxi", kompletan saobraćaj bio je preusmjeravan na stari most na rijeci Željeznici kod stadiona. Zbog toga, u večernjim satima, kada se gro Barana i njihovih gostiju vraća sa plaža, stvaran je pravi saobraćajni čep kod mosta, a u kružnu raskrsnicu ulazilo se nerijetko i u tri kolone!

Novi bulevar, kako saznajemo, neće biti operativan u punoj planiranoj formi, jer još ostaje da se radi na rasvjeti i trotoarima. Nema ni pasarela koje bi ubrzale pješački transfer u ljeti najfrekventnijim šušanjskim prelazima preko magistrale kod „Mimoze “ i „BB“-a. Kako je "Vijestima" rečeno, pasarela nema, jer ih ne predviđa aktuelni detaljni urbanistički plan za Šušanj, a ni projekat rekonstrukcije ove saobraćajnice ih nije sadržavao.

Novi bulevar neće biti operativan u punoj planiranoj formi, jer još ostaje da se radi na rasvjeti i trotoarima. Nema ni pasarela koje bi ubrzale pješački transfer u ljeti najfrekventnijim šušanjskim prelazima preko magistrale kod „Mimoze “ i „BB“-a
Upravo ovim povodom, na adresu „Vijesti" pristizale su česte primjedbe Šušanjana koji su ukazivali da će sada biti još većih zastoja u saobraćaju zbog prelaza kupača, pošto je put kroz Šušanj proširen za najmanje tri metra.

Radovi na bulevaru koje izvodi podgorički „Bemaks“, vrijedni su 3,2 miliona eura od kojih je Vlada kroz Direkciju za saobraćaj obezbijedila dva miliona, a Opština 1,2 miliona iz svog kapitalnog budžeta, dok je iz barske kase investirano još 800.000 eura za eksproprijaciju zemljišta.

Tridesetog avgusta prošle godine, u Opštini Bar direktor „Bemaxa“ Veselin Kovačević i direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović potpisali su ugovor o rekonstrukciji ovog dijela magistrale Bar-Petrovac, koji se odnosio na gradnju dva kilometra bulevara sa četiri trake široke po 3,5 metara, svim pratećim hidrotehničkim i elektroinstalacijama, rasvjetom i trotoarima.

"Bulevar treba da bude završen prije početka ljeta 2012", rečeno je tada.

U međuvremenu, radovi su se protegli skoro do sredine jula.