"Čudesni Spajdermen" obara rekorde gledanosti

Novi nastavak filma o čovjeku-pauku "Čudesni Spajdermen" je za prvih šest dana prikazivanja u SAD zaradio 140 miliona dolara

189 pregleda3 komentar(a)
08.07.2012. 20:11h

Novi film o čovjeku pauku je zaradio 65 miliona dolara, a tokom šest dana u bioskopima širom svijeta inkasirano je 341,2 miliona dolara.

Velika gledanost demantovala je ranije primjedbe da je prerano za novi nastavak filma o čovjeku-pauku, pošto se poslednji film, "Spajdermen 3", pojavio u bioskopima prije pet godina.

"Čudesni Spajdermen" zaradio je u SAD već posle prvog dana prikazivanja 35 miliona dolara bolji start od njegovog prethodnika "Spajdermena 3", koji je u prvom vikendu prikazivanja zaradio tadašnjih rekordnih 151,1 milion dolara.

Najnoviji nastavak je, kako je ranije naveo reditelj Mark Veb, zapravo do sada "neispričana priča" o Piteru Parkeru, koga tumači Endrju Garfild.

Garfild je tu ulogu preuzeo od Tobija Magvajera, koji je Parkera tumačio u prethodna tri filma o čoveku-pauku, u režiji Sema Reimija.

U filmu se prepliću borba sa zlikovcem, doktorom Kurtom Konorsom, kog tumači Ris Ajfans, ljubavna romansa sa Gven Stejsi, koju igra Ema Stuon, i sukob sa njenim ocem, koga tumači Denis Liri.

Veb je izjavio da je ova verzija donekle mračnija od Reimijeve trilogije, ali je dodao da je zadržao duhovitost same mitologije.

Galerija