Forsquare za razvoj sjevera Crne Gore, uključite se i vi

U planu je da na Foursquareu bude kreirano pet turističkih ruta, koje bi trebalo da budu osmišljene tako da su za obilazak jedne dovoljna dva dana

82 pregleda0 komentar(a)
durmitor, Foto: Luka Zeković
06.07.2012. 12:35h

"Foursquare for Development" je projekat koji organizacija Digitalizuj.me ovog ljeta realizuje u partnerstvu sa UNDP kancelarijom u Crnoj Gori i kompanijom Domain.me. Riječ je o pokušaju da se funkcionalnosti koje ima Foursquare iskoriste i na taj način se predsatvi makar dio onoga što turisti koji posjete sjever Crne Gore imaju priliku da iskuse.

Cilj projekta je osim toga i uključenje lokalnih zajednica.

U planu je da na Foursquareu bude kreirano pet turističkih ruta po sjeveru Crne Gore. Svaka od njih će predstavljati jednu tematsku cjelinu i povezivati više lokacija koje će zainteresovani posjetioci, koristeći Foursquare, moći sami da obiđu. Planirano je da rute budu osmišljene tako da su za obilazak jedne dovoljna dva dana.

Neke od ruta koje autori projekta predlažu su: stećci – srednjevjekovni nadgrobni spomenici, planinska jezera, lokacije na kojima se posmatraju ptice, stare crkve i manastiri na području Komova, ljekovito bilje, rijetke biljne vrste, srednjevjekovni gradovi, eko sela, šumsko voće...

Lista nije konačna i autori projekta očekuju da će ona biti proširena predlozima svih učesnika u projektu.

Nakon glasanja na Facebook stranici, biće odlučeno kojih pet ruta će biti realizovano. Nakon toga će biti realizovano pet timova, od kojih će svaki biti zadužen za jednu rutu i okupiće ljude koji dobro poznaju temu koju obrađuju.

Ako vas zanima projekat i učešće u njemu, detaljnije pogledajte na sajtu Digitalizuj.me.