Higsov bozon je hevi metal bend, životinja, jezivi Evropljanin koji plaši ljude?

Potpredsjednik tehnološkog magazina Motherboard je izašao na ulicu u želji da proslavi veliko naučno otkriće i uradio anketu na pitanje - šta je Higsov bozon?

3 komentar(a)
06.07.2012. 07:04h

Higsov bozon je - neka vrsta životinje? Zgrada? Neka umjetnička instalacija, samo su neki od odgovora koje su njujorčani dali na pitanje - šta je Higsov bozon.

Kada su CERN-ovom evropskom istraživačkom centru saopštili da su pronašli novu subatomsku česticu, sastavni dio građe univerzuma, za koju se pretpostavlja da je bozon koji je prije pola vijeka zamislio i dao mu ime teoretičar fizike Piter Higs, potpredsjednik tehnološkog magazina Motherboard je izašao na ulicu u želji da proslavi veliko naučno otkriće.

I Piter Higs bi se nasmijao? Foto: Reuters

Ako nije bio razočaran odgovorima sugrađana, onda se sigurno dobro proveo i nasmijao.

Evo još nekih odgovora na pitanje - šta je Higsov bozon: neka osoba, seljačina, poznati njemački preduzetnik, to mora da je nešto što bi moglo da bude jako cool, hevi metal bend, koncertna dvorana, jaje sa pticom unutra, neka vrsta jezivog evropljanina koji okolo plaši ljude, magija.

Negdje na kraju puta, jedna je žena odgovorila "Da, pročitala sam o tome". No, njen prijatelj je dodao "Ona je glupa"...

PROČITAJTE JOŠ:

Fizičari dosegli ključnu tačku u pokušaju da razumiju prirodne zakone >>>

Ko je Piter Higs >>>