Kotor: Potpuno izgorio stan, evakuisana majka sa dvoje djece

Osim komandira kotorske Službe zaštite i spašavanja Maksima Mandića koji je na početku intervencije zadobio opekotine obije šake, povrijeđenih nije bilo

96 pregleda1 komentar(a)
03.07.2012. 18:53h

Stan Zorana Homena u prizemlju stambene zgrade u naselju Sveti Stasije potpuno je izgorio u požaru koji je iz za sada nepoznatih razloga izbio oko 17 sati .

Osim komandira kotorske Službe zaštite i spašavanja Maksima Mandića koji je na početku intervencije zadobio opekotine obije šake, povrijeđenih nije bilo.

Mandić se nakon ukazane ljekarske pomoći, vratio na mjesto požara i nastavio da koordinira akciju gašenja.

On je ispričao Vijestima da su oko 17 časova dobili dojavu o izbijanju požara, ted a su se odmah uputili na lice mjesta sa 4 vatrogasna vozila i svim vatrogascima.

"Veoma teško je bilo gasiti požar jer je stan u prizemlju potpuno uništen ,velika temperatura se razvijala , do nekih sigurno i hiljadu stepeni, znači sama zgrada se pretvorila takoreći u komin, tako da je bilo teško, sačuvati i ljudske živote, a bogami i naše.

U ovoj intervenciji opasnost je prijetila majci sa dvoje djece u stanu iznad ovog u kojem je izbio požar, ali smo uspjeli na vrijeme da ih evakuišemo, tako da je na svu sreću što se tiče ljudskih života dobro prošlo", kazao je Mandić.

On je rekao da je djelimično izgorio i stan iznad , prije svega zbog visoke temperature i velikog žarišta, ali da su uspjeli da spriječe da se požar ne proširi i na ostale djelove zgrade.

"Uzrok požara će ustanoviti ekipe policije. Bićemo tu dok kompletnu zgradu ne saniramo, i budemo sigurni da više ne može doći do izbijanja požara", kazao je Mandić.

I vatrogasac Edo Kovačić ispričao je da je evakuacija majke sa dvoje djece bila jako rizična, da su morali da ih spuštaju iz stana preko vatrogasnih skala.

"Bilo je dramatično dok se majka sa djecom spuštala niz skale, pretprjeli su šok,ali na svu sreću nijesu povrijeđeni. Pomogli su nam i stanari i ovom prilikom im se zahvaljujem na požrtvovanosti i pomoći", kazao je Kovačić.

Galerija