Hari Mata Hari na otvaranju "Dana borovnice"

"Prije koncerta i zvaničnog otvaranja manifestacije, u posljepodnevnim časovima nastupiće defile beračica borovnica"

1 komentar(a)
Plav, plavsko jezero, Foto: Amil Ibrahimagić
29.06.2012. 17:42h

Manifestacija „Dani Borovnice“, trinaesta po redu koju organizuje JU Centar za kulturu Plav biće održana od 13. do 22. jula, a svečano otvaranje manifestacije uveličaće koncert sarajevske grupe “Hari Mata Hari”.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, a pored ovog, uključen je u sponzori M:tel, Plantaže i Opština Plav. Ove godine je u organizaciju ove značajne manifestacije uključena i Crnogorska kulturna mreža.

Umjetnički direktor manifestacije Emil Redžematović za „Vijesti“ je otkrio dio bogatog kulturnog-zabavnog programa, te brojnih aktivnosti koje će se tokom trajanja manifestacije sprovesti.

„Prije koncerta i zvaničnog otvaranja manifestacije, u posljepodnevnim časovima nastupiće defile beračica borovnica kroz centar grada i gradske muzike Kotora. Drugog dana manifestacije biće uprililčena berba borovnica, džip safari i planinski ručak na planinama NP „Prokletije“.

"Plavska sofra" i "Bošeška kužina"

Već 15. jula biće organizovana izložba i prezentacija etno zbirke Plava, a u večernjim satima organizovaće se “Plavska sofra” i “Bokeška kužina”, gdje će se prezentovati i degustirati domaći specijaliteti iz naše opštine i iz pomenutih krajeva sa juga Crne Gore“, kazao je Redžematović.

Početkom jula mjeseca, kao i prethodne četiri godine najava ove manifestacije, koja se ogleda u defileu beračica, krenuće iz Prištine

Osim što će brojni turisti koji neće moći doći u Plav, uživo moći pratiti koncert sarajevske grupe putem malih ekrana, Redžematović ističe, da su vrata Plavljana za sve otvorena tokom manifestacije.

„Ovih dana brojni poštovaoci manifestacije nas kontaktiraju kako mogu doći do Plava i kakav je smještaj. U nekom organizovanom smislu Plav i dalje nema mnogo smještajnih kapaciteta, ali za sve koji žele da dođu u Plav, domovi građana su za njih širom otvoreni i pozivam sve da posjete ovu manifestaciju“, kazao je Redžematović.

Biće organizvano veče poznate glumice Eve Ras i prezentacija njegog novog romana

Početkom jula mjeseca, kao i prethodne četiri godine najava ove manifestacije, koja se ogleda u defileu beračica, krenuće iz Prištine i tako najaviti svečano otvaranje 13. manifestacije „Dani Borovnice“.

“Evi i Ekrem Jevrić”

Redžematović dodaje, da će pored brojnih pozorišnih predstava, likovnih izložbi i okruglih stolova sa važnim temama, biti organizovano jedrenje Plavskim jezerom, te rafting rijekom Ljuča do Plavskog jezera, te da će 22. jula biti organizvano veče poznate glumice Eve Ras i prezentacija njegog novog romana.

„Radi se o promociji romana „Eva i Ekrem Jevrić“. Eva Ras je napisala roman o vremenu koje je provela zajedno sa našim sugrađaninom Ekremom Jevrićem tokom rijaliti šoua na “Farmi”.

Ona je bila prije nekoliko dana u Grčkoj, gdje je za pomenuti roman dobila najveće priznanje koje se u toj zemlji dodjeljuje, ali i u brojnim gradovima u Srbiji“, kazao je Redžematović.