Policija spriječila Dakićevce da uđu u zgradu Vlade

Povjerioci "Dakića" protestuju od 2009, tražeći izvršenje sudskih presuda kojima su im potvrđena potraživanja u iznosu od skoro 40 miliona eura

0 komentar(a)
28.06.2012. 14:51h

Bivši radnici, a sada povjerioci "Radoja Dakića" pokušali su da uđu u zgradu Vlade, u čemu ih je spriječila policija. Nakon što ih je policija spriječila da uđu u zgradu došlo je doa manjeg guranja između radnika i pripadnika policije, ali se sve završilo bez većih incidenata.

Radnici "Radoja Dakića" pokušali su da prijavljivanjem na portirnici Vlade, tri po tri, uđu u zgradu na sastanak sa Igorom Lukšićem.

Izviždano je nekoliko ministara koji su dolazili na redovnu sjednicu Vlade, a zanimljivo je da je ministar kulture Mićunović čak i prišao impovizovanom pultu i razmijenio nekoliko rečenica sa radnicima. "Reci im da smo ovđe!"- čulo se iz mase na šta je ministar Mićunović odgovorio "Hoću, prijatno".

Video: Zoran Bojović

Povjerioci "Dakića" protestuju od 2009, tražeći izvršenje sudskih presuda kojima su im potvrđena potraživanja u iznosu od skoro 40 miliona eura.

Sud im je dodijelio zemljište koje ne uspijevaju prodati, a više puta je pokušano.

Zetagradnja i Čelebić su prošle jeseni direktno ponudile 35,4 miliona eura, ali takva ponuda nije naišla na podršku svih povjerilaca.

Galerija