Masovna tuča između Zete i Amkara: Rusi i Rajo Božović izvukli deblji kraj

"Da nisam prisustvovao, ne bih vjerovao da je tako nešto moguće", komentarisao je poslije svega jedan od fudbalera Amkara

333 pregleda0 komentar(a)
Rajo Božović, Foto: Boris Pejović
27.06.2012. 00:09h

U teškom, nesvakidašnjem incidentu na Zlatiboru, u prijateljskom meču između Zete i Amkara, koji je odigran u utorak, deblji kraj izvukli su fudbaleri ruskog tima, koji su nakon masovne tuče između fudbalera dvije ekipe "polomljeni" kao da su ratovali na bojnom polju...

I bilans opšte makljaže je zastrašujući - prema nezvaničnim informacijama, nekoliko fudbalera ruskog tima završilo je tuču sa slomljenim rukama, te povredama glave...

"Da nisam prisustvovao, ne bih vjerovao da je tako nešto moguće", komentarisao je poslije svega jedan od fudbalera Amkara.

A incident se desio u 69. minutu pri vođstvu Zete od 3:1 (strijelci za Golubovčane bili su Boljević, Došljak i Korać).

Kako “Vijesti” saznaju iz tabora Zete, gotovo je nevjerovatno kako su u opštem metežu igrači tima iz Golubovaca prošli bez ozbiljnijih povreda.

U incidentu, kako saznajemo iz oba tabora, deblji kraj u crnogorskom klubu izvukao je samo nekadašnji predsjednik Zete Radojica Božović, koji je, prema nezvaničnoj verziji, udaren od strane ruskog fudbalera Dmitrija Belorukova.

A igrači ruskog tima kao da su se borili na frontu...

Neimenovani očevidac događaja u izjavi za "Kurir" na živopisan način priča o dešavanjima...

"Došlo je najprije do koškanja između fudbalera, a onda se nevjerovatnom brzinom sve pretvorilo u opštu tuču na čitavom terenu. Nije se znalo ko koga, i sa čim udara, a u jednom trenutku vidio sam da su neki od fudbalera iščupali korner zastavice i sa njima počeli da se tuku", rekao je očevidac.

"Godinama sam na fudbalskim utakmicama, ali nešto ovako u životu nisam vidio. Tukli su se sa nevjerovatnom strašću. Bila je to opšta makljaža", kazao je očevidac, a prenio sinoć "Kurir" na svom portalu.

Kako je "Vijestima" saopšteno iz područnog odjeljenja srbijanske policije na Zlatiboru, nešto prije ponoći uzimane su izjave od sudija utakmice, te od "nekog iz stručnog štaba Zete".

Policija je kasnije, tokom noći, nastavila da uzima izjave od fudbalera dva tima...

Nije, međutim, bilo zvaničnih informacija o povrijeđenim fudbalerima.

“Vijestima” je saopšteno da će se više informacija o incidentu i broju povrijeđenih znati tek u srijedu ujutro...