Nikolić ponudio Dačiću mandat u budućoj Vladi

Ivica Dačić, kako se navodi, nije dao konkretan odgovor Nikoliću, već je rekao da o tome treba da odlučuje Predsjedništvo SPS

2 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: FoNet/EPA
26.06.2012. 07:50h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se u ponedjeljak sa liderom socijalista Ivicom Dačićem i zvanično mu ponudio mjesto mandatara u budućoj vladi, saznaje „Blic“ u Predsjedništvu Srbije.

Ivica Dačić, kako se navodi, nije dao konkretan odgovor Nikoliću, već je rekao da o tome treba da odlučuje Predsjedništvo SPS.

Dobro upućeni izvor „Blica“ kaže da će Predsjedništvo SPS biti sazvano do petka kada bi i praktično trebalo da bude okončana dilema - koju će vladu Srbija dobiti.

Vršilac dužnosti predsjednika SNS Aleksandar Vučić rekao je ranije danas za B92 da će “DS teško formirati novu Vladu Srbije”, kao i da “ima šanse da vladu formiraju naprednjaci”, ne precizirajući na osnovu čega to tvrdi, kao ni da li to znači da su naprednjaci postigli dogovor sa socijalistima.

Dačić je lično, navodno, naklonjeniji vladi sa koalicijom oko DS i sa Borisom Tadićem

Na neformalnom sastanku užeg rukovodstva SPS krajem prošle nedjelje većina visokih funkcionera iznijela je stav da u skladu sa izbornim rezultatima Ivica Dačić treba da bude premijer.

Međutim, kako kaže izvor beogradskog lista iz SPS, to i ne znači da će zvanični vrh stranke donijeti identičnu odluku.

Dačić je lično, navodno, naklonjeniji vladi sa koalicijom oko DS i sa Borisom Tadićem, ali je spreman da odluku prepusti vrhu stranke.