Albanski policajci na crnogorskom primorju za vrijeme sezone

Jačanja regionalne policijske saradnje predstavlja, kako se navodi, osnov ovih aktivnosti koje će dobiti pravi odraz formiranjem zajedničkih timova

11 komentar(a)
25.06.2012. 15:33h

Policajci iz Albanije biće angažovani na crnogorskom primorju za vrijeme ovogodišnje turističke sezone, predviđeno je Protokolom o saradnji koji je danas potpisan u Skadru.

Direktor crnogorske Uprave policije Božidar Vuksanović razgovarao je sa direktorom Nacionalne policije Albanije Hisni Burgajem.

Sastanak je bio posvećen jačanju saradnje crnogorske i albanske policije u nastupajućem periodu i aktivnostima za njeno intenziviranje tokom predstojeće turističke sezone, o čemu je potpisan Protokol.

"On će omogućiti upućivanje policijskih službenika iz Albanije u Crnu Goru, tokom trajanja turističke sezone, čime će se pospješiti razmjena policijskih iskustava, podrška u prevenciji javne bezbjednosti i javnog reda i prevencija kriminalnih aktivnosti međunarodnog karaktera", kaže se u saopštenju.

Vuksanović je saopštio da je Uprava policije u prethodnom periodu potpisala ovakvu vrstu Protokola sa ministarstvima unutrašnjih poslova Hrvatske i Srbije.

Jačanja regionalne policijske saradnje predstavlja, kako se navodi, osnov ovih aktivnosti koje će dobiti pravi odraz formiranjem zajedničkih timova realizacijom akcije "Moj policajac-Naš policajac".

Tako će, početkom jula, početi zajedničke aktivnosti na crnogorskom primorju u kojima će učestvovati policijski službenici iz Albanije, Hrvatske i Srbije.

"Bezbjednost predstojeće turističke sezone, odlučnom borbom protiv svih oblika kriminala, i osjećaj sigurnosti kod svih građana da su tokom odmoru u Crnoj Gori sigurni kao kod svoje kuće, predstavlja naš osnovni cilj", kazao je Vuksanović.