Trinaest godina od smrti čuvenog strica Alberta

Na današnji dan 1999. godine preminuo je britanski glumac Baster Merifild, upamćen kao čuveni stric Albert iz popularne serije "Mućke"

132 pregleda9 komentar(a)
Alber, Foto: Telegraf.rs
24.06.2012. 14:55h

Prošlo je 13 godina od kada je preminuo slavni britanski glumac Baster Merifild, koji je glumio čuvenog strica Alberta u čuvenim “Mućkama”, piše Telegraf.

Baster ili Alber je rođen je davne 1920. godine u četvrti Batersi, koja se nalazi u južnom delu Londona. On je bio je vojnik u Drugom svjetskom ratu, a poslijle toga radio je kao bankarski službenik skoro 40 godina.

Glumom se bavio amaterski, a ekipi “Mućki” pridružio se odmah poslije smrti Lenarda Pirsa, koji je tumačio ulogu njihovog djede. Poslije održane audicije 1984. godine, Merifild je oduševio prisutne, a kasnije i publiku širom planete.

Stric Albert proslavio se čuvenom uzrečicom “Tokom rata…” (During the war…) i po njoj je ostao upmaćen kod vječnih zaluđenika "Mućkama".

Premio je u 78 godini nakon bolesti. Njegovom pogrebu prisustvovali su i ser Dejvid Džejson i Nikolas Lindhrst, koji su tumačili uloge Dela Boja i Rodnija.

Proglašena je i trodnevna žalost, 23. juna 1999. godine zbog smrti čuvenog glumca, što je samo govorilo o njegovom značaju.

I na zvaničnoj Fejsbuk stranici “Mućki” odata je počast legendarnom stricu Albertu, što samo dokazuje činenicu da ga fanovi nijesu zaboravili.