Džudista Milić osvojio bronzanu medalju

Milić je danas u meču za treće mjesto u kategoriji do 73 kilograma pobijedio iponom Holanđanina Franka De Vita.

0 komentar(a)
23.06.2012. 15:44h

Drugog dana izuzetno uspješno organizovanog Evropskog šampionata u džudou za kadete u Baru, stigla je i prva medalja za Crnu Goru. Bronzom u kategoriji ispod 73 kilograma okitio se mladi član rvačkog kluba "Arso Milić" – Arso Milić.

Crnogorski reprezentativac je na putu do prve medalje za našu zemlju na ovom takmičenju u prvom kolu savladao Grka Joanisa Mavrikisa.

U drugom, je bio bolji od Estonca Karla Ernesta Sala, a u trećem je uspio da savlada i Ukrajinca Sergeja Krivačevića.

U četvrtom kolu nakon velike borbe naš takmičar je porazio i drugog osvajača bronze Francuza Krista Gengua, koji je u meču za treće mjesto bio bolji od Gračika Avagjana iz Ukrajine.

Možda bi i odličje na grudima Milića bilo jačeg sjaja da se u polufinalu nije sastao sa budućim evropskim šampionom Ruslanom Godizevim, koji je u finalnom meču pobijedio sunarodnika Gmazata Žurgaraeva.

U borbi za treće mjesto uz frenetičnu podršku sa tribina odlično ispunjene dvorane "Topolica" naš kadetski reprezentativac je sjajnom borbom savladao Holanđanina Franka Devita.

"Šta da vam kažem poslije osvajanja medalje osim da sam izuzetno srećan što sam stigao do bronze na Evropskom prvenstvu koje se organizuje u mojoj zemlji. Ne smijem biti nezadovoljan, iako možda ostaje žal za eventualnim plasmanom u veliko finale, ali, jednostavno, moj protivnik u polufinalu Godizov sa pravom je stigao do šampionskog odličja. Želim da zahvalim svim ljudima u mom klubu i u Džudo savezu Crne Gore, kao selektoru Mrvaljeviću koji su mi dali podstrek i snagu da stignem do ovog uspjeha. U narednom periodu, nadam se još boljem rezultatu", rekao je Milić.

Ivana Šunjević je u kategoriji do 63 kilograma nastup završila u repesažu. Ona je bila slobodna u prvom kolu, dok je u drugom kolu savladala naturalizoivanu Britanku Lubjanu Pjovesanu.

U meču za polufinale poražena je od Aleksandra Samardžić iz Bosne i Hercegovine. U prvoj rundi repesaža izgubila je od Klare Karminući iz Italije i osvojila sedmo mjesto.

Ostali crnogorski predstavnici nastup su završili bez pobjede.

U kategoriji do 66 kilograma, Balša Sinanović poražen je od Bosanca Nemanje Majdova, dok je Stefana Stefanovića eliminisao Britanac Enriko Etkinson.

Do 73 kilograma, Dejan Radonjić je poražen od Izraelca Idana Vardija.

U konkurenciji kadetkinja, do 52 kilograma, Ivana Đurđevac je poražena od Turkinje Ilajde Seis, dok je od Sare Božović bolja bila Austrijanka Ana Haberl.

U kategoriji do 57 kilograma, Kristina Perić je izgubila od Austrijanke Barbare Huter, a Milica Perunović od Adrijane Ležajić iz Srbije.

Do 63 kilograma, Biljana Vujović poražena je od Vere Tušain iz Holandije.

U kategoriji za žene do 57 kilograma trijumfovala je Rumunka Adelina Stefanija Dobra.

U kategoriji ispod 63 kilograma nakon velike borbe u finalnom meču titulom prvakinje Evrope okitila se Italijanka Alesandra Brozdoćimo.

U konkurenciji žena do 52 kilograma zlato je pripalo Njemici Katiji Štibeling.

U muškoj konkurenciji do 66 kilograma evropski prvak je postao reprezentativac Srbije Strahinja Bunčić koji je u samom finišu velikog finala savladao reprezentativca Bosne i Hercegovine Petra Zatra.

Sjutra, posljednjeg takmičarskog dana šampionata, na programu su kategorije do 81 i 90 i preko 90 kilograma kod kadeta, odnosno do 70 i preko 70 kilograma kod kadetkinja.

U muškoj konkurenciji od crnogorskih takmičara nastupiće Luka Janković i Boris Petričić do 81, Milija Darmanović i Ivan Mališić do 90 i Slobo Vukić i Darko Jokić preko 90 kilograma.

U konkurenciji kadetkinja Crnu Goru predstavljaće Hana Kriještorac i Marina Milić do 70 i Marija Stožinić i Novana Nikić preko 70 kilograma.