Damjanović: Zalagaću se da SNP ne bojkotuje parlament

"Očigledno je da se Damjanović krije iza kompletne partije i pokušava da svoj propust prikaže kao napad MANS-a na SNP", kazao je Milovac

75 pregleda107 komentar(a)
19.06.2012. 16:50h

Šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije, Aleksandar Damjanović, rekao je danas da će se zalagati da ta partija ne bojkotuje parlament već da se, kako je kazao, bori u Skupštini i Crnoj Gori donese neophodne političke promjene.

Predstavnici Mreže za afirmaciju nevladinog sektora pozvali su ranije SNP da napusti parlament, i da na taj način, prestane da daje legitimitet insituciji koja, kako smatraju, ne radi u interesu građana.

Damjanović je tokom skupštinskog zasjedanja rekao da će se zalagati da SNP izađe samostalno na predstojeće izbore.

"Svim svojim bićem zalagaću se da SNP ne bojkotuje parlament već da se bori u Skupštini i da izađe samostalno na izbore. Zalagaću se da moja partija pokaže svoju političku snagu i donese Crnoj Gori neophodne političke promjene i promjenu vlasti", poručio je on.

Šta god odluči GO, poštovaće

Kako je naveo, što god da odluči Glavni odbor partije, on će prvi ispoštovati.

"Plan nalogodavaca protesta uz podršku dijela vlasti odvija se u tri faze - prvo svi zajedno, pa da se bojkotuje parlament a potom i izbori. To ima svoju pretpripremu u vidu uništavanja opravdanih protesti iz januara. Tada sam bio učesnik, među deset hiljada ljudi, a sada su se ti protesti sveli na političke koje predvodi MANS za tuđ račun", rekao je Damjanović.

Kako je naveo Damjanović, sadašnji protesti su obesmislili prvobitne zahtjeve radnika i studenata

Kako je naveo, sadašnji protesti su obesmislili prvobitne zahtjeve radnika i studenata, "kako bi se obezbijedio pravi naum".

"Njihov naum je bojkot izbora i bojkot parlamenta, kako bi se u političkom smislu SNP izjednačio sa ostalim opozicionim i nekim novim partijama. Prvobitni protesti protiv visokih računa za struju su se na kraju završili u pokušaju javnog klevetanja Aleksandra Damjanovića i napadom na SNP, što je za nalagodavce učinio MANS", poručio je Damjanović.

Kako je dodao, težnja je da opozicione partije u političkom smislu krenu od nule i da se, kako je naveo, zaboravi 14 godina borbe SNP-a za bolje crnogorsko društvo i bogatiju državu.

Predstavnici MANS-a održali su nekoliko performansa u kojima su optužili Damjanovića da jedini poslanik SNP-a koji je sa Prvom bankom ostvario građanski odnos i pomogao joj u rješavanju ličnih finansijskih problema.

"Navodno je Aleksandar Damjanović srušio Centralnu a spasio Prvu banku. Vrapci na grani znaju da Prvu i ostale banke kontroliše Centarlna banka i da Aleksandar Damjanović,kao poslanik, nikakve ingerencije prema komercijalnim bankama nema", rekao je Damjanović.

"Svoj propust pokušava da prikaže kao napad MANS-a"

"Ljudi u MANS-u nisu kukavice, i ne kriju se iza organizacije. Uvijek pokušavamo da ljude nazovemo imenom i prezimenom. Meni je jako žao što se gospodin Damjanović sedam dana krio u Sloveniji i jako mi je žao što u svom reagovanju nije iznio bilo koji demant MANS-ovih navoda", kazao je Dejan Milovac u obraćanju novinarima.

"Sa druge srane, očigledno je da se Damjanović krije iza kompletne partije tj. SNP-a i pokušava da svoj propust prikaže kao napad MANS-a na SNP", dodao je Milovac.

Video: Zoran Bojović