Predstavnici Ministarstva saobraćaja se sastali sa kamiondžijama iz Rožaja

"Poseban značaj pridali su rješavanju problema naplate tranzitne polise osiguranja za teretna i putnička vozila prilikom ulaza u Kosovo"

76 pregleda0 komentar(a)
Granični prelaz Kula, Foto: Arhiva Vijesti
18.06.2012. 14:28h

Privredna komora Crne Gore pokrenula je inicijativu za rješavanje problema naplate tranzitne polise osiguranja, čime bi se u značajnoj mjeri olakšalo poslovanje crnogorskih prevoznika i povećao obim prevoza putnika i robe prema Kosovu.

"Na poslovnom forumu crnogorskih i kosovskih privrednika u Prištini, kojem su prisustvovali i predstavnici Vlade Kosova, PKCG je pokrenula inicijativu za rješavanje problema naplate tranzitne polise osiguranja", navodi se u saopštenju.

U PKCG je održan sastanak predstavnika Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Udruženja NVO Kula iz Rožaja, sa ciljem rješavanja problema u poslovanju drumskih prevoznika iz tog grada sa posebnim osvrtom na pitanje osiguranja za teretna i putnička vozila na granici Crne Gore i Kosova.

Predstavnici NVO Kula iznijeli su niz problema koji otežavaju poslovanje privrednih društava iz oblasti saobraćaja.

"Poseban značaj pridali su rješavanju problema naplate tranzitne polise osiguranja za teretna i putnička vozila prilikom ulaza u Kosovo", rekli su iz PKCG.

Pomoćnik ministra saobraćaja i pomorstva, Mirel Radić Ljubisavljević, upoznala je prisutne sa aktivnostima koje je resorno Ministarstvo preduzelo na rješavanju tog problema.

Učesnici sastanka zaključili su da bi se otklanjanjem te biznis barijere u značajnoj mjeri olakšalo poslovanje prevoznika iz Crne Gore i povećao obim prevoza putnika i robe prema Kosovu.

Predstavnici Udruženja Kula prošlih mjeseci pozivali su nadležne da riješe problem naplate prekograničnog osiguranja sa Kosovom, kako bi se izbjegli eventualni protesti i blokade puteva.