Crnogorski "Visokogorci" se popeli najviši vrh Sjeverne Amerike

Bulatović, Radović i Đajič prvi su Crnogorci kojima je pošlo za rukom da dođu do vrha najhladnije planine svijeta na kojoj se temperature spuštaju i do 60 stepeni ispod nule

148 pregleda7 komentar(a)
15.06.2012. 07:40h

Alpinisti crnogorskog planinarskog kluba “Visokogorci” Dragan Bulatović, Milan Radović i Aleksandar Đajić jutros su u 5,30 sati po našem vremenu, popeli najviši vrh Sjeverne Amerike – Denali, visok 6194 m.

Dušan Bošković član upravnog odbora "Visokogoraca" na facebook profilu ovog kluba napisao je da su njih trojica nadljudskim naporima i fanatičnom upornošću, nakon teških 21 dana provedenih na ekstremno niskim temperaturama i u lošim vremenskim uslovima koji su vladali na Denaliju uspjeli da uspjeli da ostvare cilj i domognu se najvišeg vrha Sjeverne Amerike.

Bulatović, Radović i Đajič prvi su Crnogorci kojima je pošlo za rukom da dođu do vrha najhladnije planine svijeta na kojoj se temperature spuštaju i do 60 stepeni ispod nule, a vremenski uslovi se znaju promijeniti za samo nekoliko minuta.

Povratak crnogorskih alpinista očekuje se 24. juna, kada bi trebalo da slete na podgorički aerodrom letom Montenegroairlinesa iz Frankfurta.

Galerija