Napad na novinarku "Vijesti": Musiću 4 mjeseca, Piper oslobođen

Musić i Piper su radnici mojkovačke fabrike cigareta, čije poslovanje ispituje tužilaštvo zbog navodnog šverca i pranja novca, a o čemu je izvještavala novinarka Lakić

173 pregleda0 komentar(a)
Slavko Musić, Zoran Piperović, Foto: Savo Prelević
12.06.2012. 10:14h

Sudija Jelena Perović Kovačević osudila je Slavka Musića na četiri mjeseca zatvora, dok je Marko Piper oslobođen optužbi za ugrožavanej sigurnosti novinarke "Vijesti" Olivere Lakić.

Musić i Piper su optuženi da su od 31. januara do 3. februara novinarki nezavisnog dnevnika"Vijesti" Oliveri Lakić, uputili ozbiljne prijetnje da će napasti na njen život. Musić je, pritom, upućujući im prijetnje, ugrozio i sigurnost osoba sa kojima je novinarka 3. februara bila na novinarskom zadatku, za šta je danas jedino i osuđen.

Musić i Piper su radnici mojkovačke fabrike cigareta, čije poslovanje ispituje tužilaštvo zbog navodnog šverca i pranja novca, a o čemu je izvještavala novinarka Lakić.

Vlasnici fabrike "Tara" su 31. januara preko Slavka Musića novinarki “Vijesti” umjesto odgovora na pitanja o sumnjivom poslovanju u Mojkovcu uručili dvije orhideje upakovane tako da podsjećaju na one koje se nose na groblje, a on je dva dana kasnije svojim automobilom blokirao automobil ekipe lista u kojoj su bili Lakić i Đurić, blizu hangara u Donjoj Gorici istih vlasnika.