Ribarevine: Izgorjela porodična kuća Petrića

"Shvatila sam da kuća gori i onda strahujući za svoju djecu trčeći se vratila do njih i izvela ih iz sobe", ispričala je Ana

64 pregleda0 komentar(a)
kuća Petrića, požar, Foto: Beća Čoković
09.06.2012. 13:33h

U mjestu Ribarevine nedaleko od magistralnog puta koji vodi prema Beranama oko 6 časova izbio je požar na porodičnoj kući Petrića i četvoročlana porodica je za kratko vrijeme ostala bez krova nad glavom.

U jednoj od soba bezbrižno su spavali majka Ana i njena maloljetna djeca četvorogodišnji Saša i sedmogodišnja Anastasija, dok je domaćin Aco službeno bio na primorju.

Domaćica je ispričala da je igrom sudbine u momentu izbijanja požara pošla do kupatila.

"Čula sam neku buku i izašla ispred kuće. Vidjela sam nešto nalik na maglu, koja je česta pored Lima. Nijesam ni slutila da je u pitanju dim te sam otvorila vrata od garaže da provjerim o čemu se radi. Jak gusti crni dim prosto me odbacio unazad. Shvatila sam da kuća gori i onda strahujući za svoju djecu trčeći se vratila do njih i izvela ih iz sobe", ispričala je Ana.

Požar je bio u razbuktaloj fazi, a vatra zahvatila krovnu konstrukciju.

"Sve smo uradili da ugasimo vatru kako se nebi proširila na susjednu kuću. Intervenisalo je sedam vatrogasaca sa dvoje specijalnih vozila", kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Zoran Puletić.

Vještaci adekvatne struke utvrdiće šta je uzrokovalo požar.