ZIKS: Našli mobilne telefone u šerpi sa duplim dnom

J.M. je nakon što su pronađeni telefoni izjavio da je tražio od rodbine da mu donesu šerpu, kako bi mogao da sprema hranu prema svojim vjerskim uvjerenjima

195 pregleda4 komentar(a)
Šerpa sa duplim dnom, Foto: ZIKS
08.06.2012. 16:53h

Pritvoreniku J.M. koji se nalazi u Istražnom zatvoru u Bijelom Polju majka i tetka danas tokom posjete pokušale su unijeti dva mobilna telefona, dvije kartice i improvizovani punjač za mobilne telefone, ali su ih službenici zatvorskog obezbjeđenja spriječili u tome.

Iz službe za odnose sa javnoću ZIKS-a saopšteno je da su njihovi službenici u sklopu redovnih aktivnosti među stvarima posjetilaca pronašli ove predmete sakrivene u šerpi sa duplim dnom.

"Službenici obezbjeđenja Zatvora Bijelo Polje, u sklopu redovnih aktivnosti, pronašli su juče među stvarima posjetilaca stvar u kojoj su bila sakrivena dva mobilna telefona, kartice i improvizovani punjač za mobilne telefone. Predmet sa duplim dnom i telefonima u njemu, pokušale su da unesu majka i tetka pritvorenog J.M."

J.M. je, pojasnili su iz ZIKS-a, nakon što su pronađeni telefoni izjavio da je tražio od rodbine da mu donesu šerpu, kako bi mogao da sprema hranu prema svojim vjerskim uvjerenjima, a da o podmetnutim telefonima ne zna ništa.

"Operativna saznanja ukazuju da su ovi predmeti bili namijenjeni osuđeniku V.M. O ovom događaju biće upoznat nadležni državni tužilac.Ovo je još jedan u nizu pokušaja najbližih srodnika pritvorenih i osuđenih lica smještenih u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija da unesu nedozvoljene stvari članovima porodice. Službenici ZIKS-a će u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju ovim pojavama.", navodi se u saopštenju iz ZIKS-a. .