Đoković vs. Federer - 26. put

U prvom polufinalu, od 13 časova, danas se sastaju Španci Rafael Nadal i David Ferer, a nakon toga igraju Novak Đoković i Rodžer Federer. Oba meča se igraju na terenu "Filip Šatrije"

0 komentar(a)
08.06.2012. 10:25h

Prije godinu dana u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske Rodžer Federer je prekinuo pobjedničku seriju Novaka Đokovića od 43 meča i to je bio posljednji poraz srpskog tenisera na bilo kom Grend slem turniru.

Sada veliki šampion stoji na putu svjetskom broju jedan, ponovo u polufinalu Rolan Garosa, da pokuša da postane prvi teniser nakon 43 godine sa četiri Grend slem titule zaredom.

"Pokušaću da pobijedim, vjerujem da to mogu. Ne postoji favorit u sjutrašnjem duelu", ocijenio je Đoković, koji je vezao trijumfe u Vimbldonu u julu, na US Openu u septembru i na Australijan Openu u januaru.

Srbin i Švajcarac do sada su odmjeravali snage na 25 mečeva, a Federer je uspješniji i vodi sa 14-11 u pobjedama.

"Ne mora ništa posebno da se kaže o našem novom duelu. Jasno je da će to biti veliki meč, velika borba, a ja imam motivaciju da pobijedim. Osjećam se dobro i smatram da sam sposoban da to i ostvarim. Rolan Garos je jedan od moja tri primarna cilja ove sezone, uz odbranu titule u Vimbldonu i pobjedu na Olimpijskim igrama u Londonu", rekao je Đoković, dodajući da je svjestan težine zadatka protiv osvajača 16 Grend slem trofeja.

"Poznajemo se dobro, a znam da je protiv Rodžera neophodno prije svega da budem skoncentrisan i da mu ne dopustim da nametne svoju igru, da kontroliše dešavanja na terenu. Moram odmah da budem agresivan, o ishodu će možda odlučivati samo nekoliko poena, ali, prije svega, neophodna je psihološka stabilnost. Uvijek je veliki izazov igrati protiv njega i mogu da se nadam uspjehu samo ukoliko pružim najbolje što umijem", ocijenio je srpski teniser.

Slično misli i Federer, koji se nada drugom trofeju na Rolan Garosu u karijeri, nakon što je slavio 2009. godine.

"Biće veoma značajan početak meča, ali i koncentracija do kraja. To će vjerovatno biti dugotrajna borba, a protiv tenisera kao što je Đoković mora se igrati za svaki poen na najvišem mogućem nivou", rekao je Federer.

U prvom polufinalu, od 13 časova, danas se sastaju Španci Rafael Nadal i David Ferer, a nakon toga igraju Novak Đoković i Rodžer Federer. Oba meča biće odigrana na terenu "Filip Šatrije".

Kada je riječ o d drugom polufinalu, Nadal je potvrdio fantastičnu formu i dosad na Rolan Garosu nije izgubio ni set, pa važi za velikog favorita. On je već ostvario rekord karijere na ovom turniru sa 50 pojbeda, uz jedan poraz, i pokušaće da osvoji rekordnu sedmu titulu.