Marej sigurno do osmine finala, Tipsarević ubjedljiv protiv Benetoa

Endi Marej je u tri seta (6:3, 6:4, 6:4) eliminisao Kolumbijca Santijaga Giralda i plasirao se u osminu finala Rolan Garosa.

0 komentar(a)
Endi Marej, Foto: Beta AP
02.06.2012. 16:05h

Endi Marej je u tri seta (6:3, 6:4, 6:4) eliminisao Kolumbijca Santijaga Giralda i plasirao se u osminu finala Rolan Garosa.

Četvrtog nosioca turnira u četvrtom kolu očekuje duel sa Francuzom Rišarom Gaskeom, koji je bio bolji od Njemca Tomija Hasa sa 3:1, po setovima 6:7, 6:3, 6:0, 6:0.

I srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrto kolo Otvorenog prvenstav Francuske pošto je danas pobijedio domaćeg takmičara Žulijena Benetoa sa 3:0, po setovima 6:3, 7:5, 6:4.

Tipsarević će u osmini finala, što mu je najbolji rezultat u karijeri na Rolan Garosu, igrati sa 12. nosiocem Špancem Nikolasom Almagrom, koji je sa 6:4, 6:1, 6:2 bio bolji od Argentinca Leonarda Majera.

"Ovo je prvi put da ću igrati drugu nedjelju na Rolan Garosu. Igram dobro i očekujem vrlo interesantan meč u narednoj rundi. Veliki je rezultat pobijediti domaćeg takmičara na terenu Filip Šatrije", kazao je srpski teniser, koji je od početka meča dobro servirao, i zabilježio čak 16 asova i 50 direktno osvojenih poena.

Španac David Ferer je preslišao Rusa Mihaila Južnjija (6:0, 6:2, 6:2), za 103 minuta igre, a u četvrtfinalu protivnik će mu biti zemljak Marsel Granoljers, koji je izbacio Francuza Pol Anri-Matjea (6:4, 6:4, 1:6, 4:6, 6:1).

Južnji se publici izvinio zbog loše partije i poraza tako što je nakon osvajanja svog prvog gema tek u drugom setu, na šljaci nacrtao "izvini".

"Izvinio sam se publici, jer nisam mogao da im priuštim lijepu igru. Način na koji smo igrali na početku, nije bio zanimljiv. Možda neko na tribinama nije primijetio, ali ja sam osjetio potrebu da uradim tako nešto", rekao je Južnji.