Prelomna utakmica za "mlade sokole"

Izabranike Dušana Vlaisavljevića u Pragu je čekao autobus i odveo ih do Jabloneca na Nisi, grada u okolini Libereca, gdje se sjutra u 17 časova igra možda i najvažnija utakmica

2 komentar(a)
mladi_1, Foto: S.PRELEVIĆ
31.05.2012. 11:27h

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore otputovala je danas u Prag, čarter letom “Montenegro erlajnsa”, na jedan od najvažnijih duela u kvalifikacijama za Euro.

U glavnom gradu Češke izabranike Dušana Vlaisavljevića čekao je autobus i odveo ih do Jabloneca na Nisi, grada u okolini Libereca, gdje će sjutra u 17 časova početi možda i najvažnija utakmica za “mlade sokole” u dosadašnjem dijelu kvalifikacija.

"Možda nije odlučujuća utakmica, jer su nam nakon Češke ostale još dvije, i to kod kuće, protiv Jermenije i Češke, ali svakako jeste prelomna. Kada završimo meč u Jablonecu, znaćemo na čemu smo i kolike su nam šanse", kaže napadač Budućnosti Stefan Mugoša, strijelac odlučujućeg gola protiv Velsa, u jedinoj “pravoj” pobjedi Crne Gore u dosadašnjem toku kvalifikacija.

Jer, ostala dva trijumfa stigla su protiv autsajdera Andore, selekcije koja je izgubila svih šest utakmica. A za plasman u baraž na Evropsko prvenstvo, kao prvoplasirani ili jedan od četiri najbolja drugoplasirana tima, potrebni su bodovi sa strane, i to protiv direktnih rivala.

Šanse su propuštene u Jermeniji (poraz 4:1) i Velsu (1:0), ostalo je najteže gostovanje - protiv Češke.

"Biće teško, Česi su uvijek imali jak tim i kvalitetne fudbalere, posebno u mlađim kategorijama. Oni su svakako favoriti, ali imamo i mi dobre igrače, posebno Savića i Balića koji su se priključili iz seniorske reprezentacije i koji će nam značiti puno. Pokušaćemo da napravimo iznenađenje, mislim da ništa nije nemoguće. Zadovoljni bismo bili i sa bodom, šanse bi ostale", kaže Mugoša.

Češka je prva u grupi, za bodom više i utakmicom manje od Crne Gore. Česi nakon meča sa našom reprezentacijom za četiri dana gostuju Andori, gdje će vjerovatno osvojiti tri boda, a onda ih očekuje gostovanje Crnoj Gori i meč kod kuće sa Velsom.

Mugoša očekuje da će dobiti šansu.

"Daću sve od sebe, kao i ostali fudbaleri", zaključuje napadač Budućnosti.

Utakmica se igra na stadionu Jabloneca, “Čens areni”, kapaciteta 6.280 mjesta. Sudiće Rus Vladimir Kazmenko.