Šampionski hod San Antonija

Tim Grega Popoviča gotovo da i ne pamti kada je posljednji put izgubio - bilo je to 11. aprila od LA Lejkersa u Teksasu...

0 komentar(a)
Đinobili, Foto: BETA/AP
30.05.2012. 09:26h

Oklahoma je pala i u drugom meču finala Zapada, pa se američka javnost s pravom pita ima li kraja pobjedničkoj seriji San Antonija.

Sparsi su slavili sa 120:111, vode sa 2:0, a sinoćnji trijumf im je 20. zaredom ove sezone (ukupno 10. u plej-ofu).

Tim Grega Popoviča gotovo da i ne pamti kada je posljednji put izgubio - bilo je to 11. aprila od LA Lejkersa u Teksasu...

Ovom pobjedom San Antonio je postavio novi rekord NBA lige po broju uzastopnih pobjeda u regularnom dijelu sezone i doigravanju zajedno.

Do sada su rekord držali Los Anđeles Lejkersi koji su u sezoni 2000/2001. imali 19 trijumfa u nizu...

"Zar mislite da brojimo po bjede? U ovoj fazi sezone, bitno je samo da mislite od utakmice do utakmice. Serija nam nije toliko interesantna, zanima nas samo plej-of", rekao je Popovič.

Kako god, ovo što je do sada uradio San Antonio je impresivno, a ekipu veterana je protiv Oklahome predvodio Toni Parker. Francuz je meč završio 34 poena i osam asistencija.

"Toni je fantastičan od starta sezone. Njegov kvalitet je posebno bitan za ovaj tim", kazao je trener San Antonija.

I preostala dva člana "velike trojke" su bila raspoložena - Emanuel Đinobili je ubacio 20 koševa, dok je Tim Dankan upisao 11 pogodaka, 12 skokova, šest aaistencija i četiri blokade. Kevi Leonard je imao dabl-dabl učinak (18 poena i 10 uhvaćenih lopti)...

"Gromovi" nisu mogli da se izbore da San Antonijom i njegovom paljbom - "mamuze" su imale 58 odsto procenat šuta iz igre.

"Ovaj meč nije bio loš za nas, ali ne postoje moralni pobjednici. U nokautu smo, moramo da se izdignemo iz ove situacije i reagujemo", istakao je Kevin Djurent, najefikasniji u poraženom timu sa 31 poenom.

Džejms Harden je sa klupe učestvovao sa 30 koševa i sedam skokova, a Rasel Vestbruk je postigao 27, uz osam asistencija i sedam uhvaćenih lopti.

Dvocifren učinak je imao još Derek Fišer (10).

"Sada moramo da se fokusiramo na utakmicu broj tri. Prethodne dvije moramo da zaboravimo", jasan je bio Vestbruk.