Krivokapić planira susret sa Nikolićem: Nije to isti Toma

Krivokapić je ponovio stav SDP-a da sa liderom narodnjaka tada nije imao o čemu da razgovara

51 pregleda26 komentar(a)
ranko krivokapić, Foto: Boris Pejović
30.05.2012. 07:16h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić kazao je da ima puno toga o čemu može da razgovara sa Tomislavom Nikolićem u svojstvu predsjednika Srbije, ali da sa njim nije imao šta da priča za vrijeme dok je on bio lider Srpske napredne stranke (SNS).

Krivokapić je ponovio stav Socijaldemokratske partije (SDP) da sa liderom narodnjaka nije imao o čemu da razgovara kada se ranije susreo sa liderom Demokratske partije socijalista (DPS) Milom Đukanovićem.

„Ne, ja nisam imao šta da razgovaram sa predsjednikom SNS-a, ali imam puno da razgovaram sa predsjednikom Srbije. On više nije ni predsjednik SNS-a, a predsjednik Srbije, svaki koji je izabran voljom građana Srbije, imaće moje puno poštovanje“, rekao je Krivokapić „Vijestima“.

Niko iz Krivokapićeve stranke nije se sastajao sa Nikolićem, kada je prošlog novembra posjetio Crnu Goru iako je predsjednika narodnjaka tada ugostila veća članica vladajuće koalicije.

Nikolić je tada, odgovorajući na pitanje zašto nije razgovarao sa predstavnicima SDP-a, kazao da je posjetio stranke koje su relevantne. S druge strane, potpredsjednik SDP-a Vujica Lazović rekao je tada da mu nije krivo što čelnici SNS-a nijesu razgovarali s vrhom SDP-a i da "u politici je svaki razgovor poželjan i dobar, ali imate i te krajnje tačke koje ne mogu pronaći prostor niti za minimalan zajednički razgovor".

Opširnije u štampanom izdanju