Vlaisavljević računa na Savića i Balića

Na spisku Vlaisavljevića nema debitanata, a reprezentacija će biti jača za seniorske reprezentativce Stefana Savića i Sašu Balića.

0 komentar(a)
Vlaisavljević, Foto: Arhiva "Vijesti"
27.05.2012. 15:39h

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Crne Gore Dušan Vlaisavljević objavio je spisak igrača za utakmicu sa Češkom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Utakmica sa Češkom biće odigrana u petak u Liberecu. Na spisku Vlaisavljevića nema debitanata, a reprezentacija će biti jača za seniorske reprezentativce Stefana Savića i Sašu Balića. Pozvani su:

Golmani: Nemanja Šćekić (Mogren) i Jasmin Agović (Budućnost) Odbrana: Saša Balić (Krivbas), Stefan Savić (Mančester Siti), Žarko Tomašević (Madeira), Ermin Alić (Rudar), Miloš M. Radulović (Zeta), Risto Radunović (Budućnost) i Mirko Radišić (Mogren) Vezni red: Marko Vešović (Crvena zvezda), Nikola Vukčević (Budućnost), Igor Ivanović (Rudar), Radivoje Golubović (Budućnost), Dejan Bogdanović (Lovćen) i Asmir Kajević (Cirih) Napad: Stefan Mugoša (Budućnost), Darko Nikač (Budućnost) i Luka Đorđević (Mogren) Vlaisavljević je kazao da prisustvo Savića i Balića puno znači mladoj reprezentaciji. "Savić je sa zadovoljstvom prihvatio da igra za mladu selekciju, jer nema obaveza prema A timu. Njegovo i Balićevo prisustvo puno znači. Vjerujem da će i ostali igrači imati veće samopouzdanje kad su njih dvojica tu", rekao je Vlaisavljević na konferenciji za novinare. On je istakao da će odsustvo Stefana Nikolića zbog parnih žutih kartona biti veliki hendikep. "Nema nekoliko mladih fudbalera, koji igraju za omladinsku selekciju, koja je odlično odigrala protiv Švajcarske. Nijesam htio više igrača da vraćam, jer bi bilo neozbiljno da naša omladinska selekcija takmičenje završi sa 11 ili 12 igrača", istakao je Vlaisavljević. On je naglasio da je Češka izuzetno kvalitetna selekcija i da Crnu Goru očekuje težak meč. "Kompletna selekcija, koja ima puno kvalitetnih igrača. Posebno bih izdvojio Kadleca, od koga nam prijeti najveća opasnost. Moramo biti maksimalno koncentrisani, ako želimo da napravimo dobar rezultat. Ovo je odlučujuća utakmica za prvo mjesto", rekao je Vlaisavljević. On je istakao da Crna Gora sa dvije pobjede može biti druga, ali da je to malo da bi bila među četiri najbolje drugoplasirane selekcije koje će se plasirati na Evropsko prvenstvo. Crnogorska selekcija danas će odraditi prvi trening. Balić će se priključiti sjutra, a Savić u utorak.