Lažni muškarac na Fejsbuku uzimao od dvije do 30 hiljada eura

Prevarene djevojke su novac davale za navodno liječenje teško oboljelog brata, a neke su čak i počinjale emotivnu vezu sa njom

33 komentar(a)
Facebook, Foto: Print screen
14.05.2012. 10:08h

"Baranka tridesetih godina koja se na društenoj mreži Fejsbuk predstavlja kao muško najvjerovatnije je mozak prevare čije su žrtve više djevojaka iz nekoliko crnogorskih gradova", saznaju “Vijesti”.

Prevarene djevojke saradnicima “lažnog muškarca” za navodno liječenje teško oboljelog brata davale su od dvije do 30 hiljada eura, a neke su čak i počinjale emotivnu vezu sa njom, misleći da je muško.

Iz policije u Baru potvrđeno je da su rađene provjere za ovu djevojku, a prema nezvaničnim informacijama protiv nje je u toku sudski postupak zbog prevara.

Podgoričanka koja je bila široke ruke nije “imala snage” da cijeli slučaj prijavi policiji, ali je kako bi zaštitila druge korisnike Fejsbuka, kojih je u Crnoj Gori prema posljednjim podacima 307.280, odlučila da “iskustvo” podijeli sa javnošću.

Zbog nelagodne situacije u koju je dovela sebe i svoju porodicu insistirala je na anonimnosti, ali se nada da će njena priča pokazati da je razonoda koju korisnici interneta traže na ovoj društvenoj mreži u trenucima dokolice mač sa dvije oštirce i natjerati ih da dobro vode računa o tome sa kim se "prijatelje".

Opširnije u štampanom izdanju