Direl slomio nogu, ništa od meča sa Sjekloćom

Indicent se dogodio juče u Flintu, kada je Direl vozeći svoj motor udario u bočnu stranu automobila.

67 pregleda1 komentar(a)
12.05.2012. 12:11h

Američki bokser Entoni Direl neće boksovati sa Nikolom Sjekloćom za šampionski pojas u supersrednjoj kategoriji, u najprestižnijoj WBC verziji, barem ne u skorije vrijeme…

Direl je, naime, u petak pao sa motora, i tom prilikom slomio nogu, a imao je i manju frakturu ruke.

Odmah je izvršena operacija, koja je trajala oko četiri sata, i uspješno je okončana.

"Rano je govoriti o njegovom povratku, jer će trebati određeno vrijeme za oporavak”, izjavio je njegov ujak i jedan od trenera Leon Louson.

Očekuje se da će Direl van ringa biti barem pola godine.

Direlov brat Andre, zahvaljuje svojim Twitter foloverima na željama za Entonijeov brz oporavak

Indicent se dogodio juče u Flintu (SAD), kada je Direl vozeći svoj motor udario u bočnu stranu automobila.

“Neko je automobilom iskočio ispred njega, i on je udario pravo u vozilo. Slomio je nogu, a imao je i frakturu ruke. U početku je sve bilo jako bolno za njega…Ovje su nedavno usvojili zakon po kojem nije neophodno nositi kacigu, ali je, srećom, on imao na glavi”, dodao je Louson.

Kako je bilo najavljeno krajem aprila, Sjekloća i Direl su u junu ili septembru, u Las Vegasu ili Los Anđelesu, trebali da se bore za upražnjenu titulu u supersrednjoj kategoriji.

Oba boksera imaju po 24 pobjede u isto toliko mečeva u profesionalnoj konkurenciji, s tim da je Direl čak 21 borbu završio nokautom, a Sjekloća sedam.

Najbolji crnogorski bokser, internacionalni šampion u supersrednjoj kategoriji WBC verzije, prošlog mjeseca je postao član najprestižnije svjetske promoterske kuće “Golden boy promotion”, koja je u vlasništvu je Oskara de la Hoje, nekadašnjeg svjetskog bokserskog šampiona i najboljeg biznismena među sportistima.