Memfis izborio majstoricu

Košarkaši Memfisa pobijedili su u Los Anđelesu ekipu Klipersa 90:88 i izjednačili rezultat u pobjedama na 3:3, u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

0 komentar(a)
Zek Randolf, Foto: Beta AP
12.05.2012. 09:42h

Iako je u seriji gubio 3-1, iako je u posljednjoj četvrtini šestog meča gubio 76:68, Memfis je uspio izboriti majstoricu protiv Los Anđeles Klipersa, u četvrtfinalu plej-ofa Zapadne konferencije. Serijom 17:4, Memfis je na kraju slavio 90:88, pa će u nedjelju veče imati priliku da na svom parketu završi posao.

Pobjednik ovog meča u polufinalu će igrati protiv San Antonija.

Samo osam ekipa u NBA istoriji uspjelo je nadoknaditi deficit od 3-1 u seriji doigravanja do četiri pobjede. S druge strane, Klipersi traže tek treći prolaz serije u plej-ofu u klupskoj istoriji.

Najefikasniji igrač Memfisa bio je Mark Gasol s 23 koša, kojima je dodao i devet skokova. Zek Rendolf upisao je 18 koševa i 16 skokova, od čega po sedam koševa i skokova u posljednjoj dionici meča. Rudi Gej i Majk Konli dodali su spo 13 koševa.

"Bili smo usredsređeni na našu odbranu i to je veliki razlog zašto smo pobijedili. Bili smo disciplinovaniji nego ranije, a čitav tim je odradio bolji posao tražeći me ispod koša", komentarisao je nakon susreta Gasol.

I pored povrede lijevog koljea, koja je ograničila njegove skakačke kvalitete, Blejk Grifin je zabio 17 koševa za Kliperse. Erik Bledsou postigao je 14 koševa, dok je Kris Pol ubacio 11 koševa u utakmici u kojoj je igrao s povredom kuka.

“Ovaj poraz mora da boli. Jer, ako ne boli, onda znači da nam nije stalo”, rekao je Pol.

“U ovom trenutku nema vremena da tražimo krivca”, dodao je Grifin.

Rezultat:

LA Klipers (5) - Memfis (4) 88:90 (Grifin 17 p - M. Gasol 23 p, 9 sk, Rendolf 18 p, 16 sk)

(serija je izjednačena na 3-3)