Dukić završio na 119. mjestu

Milivoj Dukić je završio na 7. poziciji u C finalu, što ga je svrstalo na 119. mjesto u ukupnom plasmanu na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u klasi laser standard.

80 pregleda0 komentar(a)
Milivoj Dukić, Foto: Nebojša Mandić
11.05.2012. 14:47h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Boltenhagen - Milivoj Dukić je završio na 7. poziciji u C finalu, što ga je svrstalo na 119. mjesto u ukupnom plasmanu na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u klasi laser standard.

Najbolji crnogorski jedriličar je posljednjeg dana u Boltenhagenu, kada su uslovi možda bili i najbolji, regate završio na 8. i 20. mjestu.

"Mogao sam i morao mnogo bolje, ali šta je tu je. Izuzetno mi je krivo što nisam izborio direktan plasman na Olimpijske igre, nego sada moram da čekam eventualno da idem sa vajld kardom. Bez obzira na to da li ću od organizatora i svjetske jedriličarske organizacije dobiti poziv da učestvujem na OI, očigledno je da treba još dosta da radim", rekao je Dukić za „Vijesti”.

Mladi, 19-godišnji Novljanin je još jednom istakao da se dosta toga nije poklopilo onako kako odgovara njemu i njegovom jedrenju.

"Ovo prvenstvo će mi poslužiti kao još jedna vrlo značajna škola. Evidentno je da imam još dosta da učim. Da bih bio tamo gdje želim, ne smijem da dozvolim da vremenski uslovi ovoliko utiču na moje jedrenje i da pravim tehničke greške, ali ne stiže se tako lako do vrhunskih rezultata u jedrenju. Sada treba sve presabrati i malo se odmoriti pa nastaviti dalje, jer imam i još dosta vremena pred sobom", zaključio je Dukić.

A osvajač zlatne medalje na prvenstvu u Boltenhagenu je Australijanac Tom Slingsbi, koji je i posljednjeg dana odjedrio odlične regate i uspio da, ispred Hrvata Tonćija Stipanovića, odbrani titulu svjetskog prvaka u laser standardu.

"Imao sam jako dobro takmičenje i zadovoljan sam kako sam odradio posao. Prije svega ispostavilo se dobrim što sam odlučio da smršam nekoliko kilograma, pošto na početku ovog takmičenja nije bilo dovoljno dobrog vjetra i to što sam lakši je odigralo i veliku ulogu", istakao je Slingsbi za „Vijesti” neposredno pošto je stigao sa mora.

Za mladog Novljanina Dukića postoji još mogućnost dobijanja poziva od organizatora i odlazak na OI na osnovu pozivnice, jer ima najava da će neke od zemalja da odustanu, s obzirom na to da njihovi jedriličari nisu ispunili nacionalne norme za odlazak na OI.

U svakom slučaju, svi koji se razumiju u jedrenje saglasni su da je pred Dukićem velika karijera, koja u kategoriji laser standard traje i do 35-36. godine.