Narodna stranka: MUP da se izjasni o vraćanju državljanstva Popoviću

Vujanović je predložio ministru unutrašnjih poslova Ivanu Brajoviću da se Popoviću, dodijeli crnogorsko državljanstvo koje mu je oduzeto

110 pregleda3 komentar(a)
09.05.2012. 12:57h

Narodna stranka pozvala je crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova da se konačno izjasni o predlogu predsjednika Filipa Vujanovića, da se legitimno izabranom predsjedniku te partije Predragu Popoviću vrati državljanstvo Crne Gore. Vujanović je predložio ministru unutrašnjih poslova Ivanu Brajoviću da se Popoviću, dodijeli crnogorsko državljanstvo koje mu je oduzeto nakon što je objelodanio da je uzeo i državljnstvo Srbije.

"Ocjenjujem da se radi o osnovanoj inicijativi budući je Popović imao crnogorsko državljanstvo koje je stekao rođenjem u Crnoj Gori u kojoj su živjeli svi njegovi preci. Popović je živio i sa svojom porodicom živi u Crnoj Gori", naveo je Vujanović. Iz NS-a podsjećaju da je Vujanović predlog uputio, s jasnim obrazloženjem da je predlog NS osnovan i utemeljen na zakonu i Ustavu Republike Crne Gore. "Koliko je indikativno ćutanje MUP-a povodom ovog slučaja, još je indikativnije da niko od štampanih ili pisanih medija u Crnoj Gori, do danas nije postavio pitanje ministru policije Brajoviću, zašto se ne izjašnjava o javno saopštenom predlogu predsjednika Republike", naveo je portparol NS Slaviša Gubernić u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, koliko se to pitanje tiče NS i lično Popovića, još više se tiče i odnosa jednog važnog državnog organa prema predlogu predsjednika Republike. "Napominjemo, da je ovo tek treći predlog g-dina Vujanovića za dodjelu državljanstva po posebnoj proceduri, na osnovu koje je MUP već postupao u preko 130 slučajeva dodjele crnogorskog državljanstva stranim državljanima", podsjetio je Gubernić.

Galerija