Mančester siti nudi 40 miliona funti za Bejla

U Mančester sitiju su spremni i da pored novca u Totenhem pošalju nekog od igrača. U opticaju su Emanuel Adebajor, Najdžel De Jong i Adam Džonson

0 komentar(a)
BEJL, Foto: Reuters
04.05.2012. 17:38h

Za Mančester siti nema granica kada je u pitanju trošenje novca na pojačanja.

Kako prenose engleski mediji, prva meta "građana” u ljetnjem prelaznom roku biće Geret Bejl, igrač Totenhema, koji može da pokriva čitavu lijevu stranu terena.

Vlasnik kluba šeik Mansur bin Zajed Al Nahjan spreman je da klubu sa "Vajt Hart Lejna” plati obeštećenje od čak 40 miliona funti (49 miliona eura), a Velšaninu nedjeljnu platu od 100.000 funti (123.000 eura).

Bejl će gotovo sigurno napustiti na ljeto Totenhem, ako taj klub ne uspije da izbori plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

"Ako se ne kvalifikujemo za Ligu šampiona naredne sezone, onda ću sjesti da ljudima iz kluba i vidjeti šta je najbolje za mene. Želim da igram u elitnom takmičenju”, rekao je nedavno Bejl u intervjuu za ostrvske medije.

Bejl je posljednjih mjesec dana povezivan sa prelaskom u Barselonu, ali sada se ne isključuje mogućnost nastavka karijere u Premijer ligi, jer bi za pet godina, koliko u Mančester sitiju žele da ga zadrže, mogao da zaradi skoro 30 miliona funti (37 miliona eura).

U Mančester sitiju su spremni i da pored novca u Totenhem pošalju nekog od igrača.

Napadač Emanuel Adebajor je na pozajmici među "pjevcima” i moguće da da tamo i trajno ostane.

Ako predsjednik Danijel Levi i menadžer Hari Rednap to ne žele, mogu da biraju između Najdžela De Jonga i Adama Džonsona.

Na njih dvojicu Roberto Manćini, najvjerovatnije, neće računati naredne sezone.