Samurgašev sjutra debituje za Crnu Goru

Samurgašev će nastupiti u kategoriji do 84 kilograma, grčko-rimski stil, sjutra od 13 časova (finale je od 18 h). U njegovoj kategoriji prijavljeno je 44 takmičara.

59 pregleda0 komentar(a)
Rafael Samurgašev, Foto: Vesko Belojević
04.05.2012. 13:25h

Helsinki je grad koji bi mogao da promoviše još jednog olimpijca iz Crne Gore - Rafael Samurgašev, koji je 22. aprila dobio crnogorsko državljanstvo, pokušaće da na posljednjem kvalifikacionom turniru, koji se održava u Helsinkiju, izbori vizu za Olimpijske igre.

Sa njim u crnogorskoj mini ekspediciji biće i Mirjana Martinović, koja sa istim ambicijama nastupa u Finskoj. Olimpijske vize izboriće samo finalisti i u muškoj i u ženskoj kategoriji.

Samurgašev će nastupiti u kategoriji do 84 kilograma, grčko-rimski stil, sjutra od 13 časova (finale je od 18 h). U njegovoj kategoriji prijavljeno je 44 takmičara.

Izdanak čuvene ruske rvačke porodice nije bio u mogućnosti da nastupi na kvalifikacionom turniru u Sofiji, s obzirom na to da je crnogorski pasoš dobio nakon što je obavljeno mjerenje, a turnir koji je održan u Kini preskočio je želeći da top formu dostigne upravo za Venta kup, najveće takmičenje u rvanju koje je ikada održano u Finskoj.

Martinović će nastupiti u nedjelju, a u njenoj kategoriji do 63 kilograma, prijavile su se 34 djevojke. Naša takmičarka nije uspjela da prođe prvo kolo na turniru u Sofiji, a zbog velikih troškova puta Mirjana nije nastupila u Kini.

Zanimljivo je da će troškove njenog nastupa u Helsinkiju pokriti sponzori njenog novog reprezentativnog kolege Samurgaševa.

Na turniru će nastupiti 663 takmičara iz 84 države.