U Kolašinu pored kontejnera niču mini deponije

Prosječna mjesečna zarada u Komunalnom je 300 eura

58 pregleda0 komentar(a)
02.05.2012. 17:09h

Već nakon tri dana od kako je počeo generalni štrajk u JP "Komunalno" na kolašinskim ulicama prepuni kontejneri jasno govore da jedna od najvažnijih gradskih službi ne funkcioniše.

Poštujući zakonom propisani minimum rada za vrijeme štrajka, preko 40 zaposlenih u tom preduzeću praznili su samo kontejnere institucija i ustanova, dok se pored ostalih već formiraju mini deponije.

Nadležni će očigledno već u četvrtak, prvog radnog dana nakon provomajskih praznika morati da se pozabave zahtjevima štrajkača, odnosno da nađu način da im isplate, prije svega, osam zaostalih zarada.

Prepuni kontejneri i smeće koje se već nagomilalo svakako nijesu laskava slika za turistički imidž Kolašina, s obzirom na to da u tom gradu boravi već zavidan broj, uglavnom stranih gostiju.

I danas, s obzirom na to da je neradan dan, telefoni opštinskih čelnika su bili isključeni, pa nijesmo bili u prilici da saznamo kakvi su planovi i dinamika kada je riječ o ispunjavanju zahtjeva štrajkača.

Radnici u štrajku su kazali da se nadaju da će osnivač preduzeća, lokalna uprava naći način da im isplati dugovanja. Prosječna mjesečna zarada u Komunalnom je 300 eura, a, prema nezvaničnim informacijama, lokalna uprava, još nije platila tom preduzeću ni rad tokom februarskog nevremena, ako se izuzmu trškovi goriva za mehanizaciju.

Galerija

Kolašin smeće FOTO: Dragana Šćepanović
Kolašin smeće FOTO: Dragana Šćepanović